logo Olde Veste
0-3 winst ondanks zwakke tweede helft

0-3 winst ondanks zwakke tweede helft

Nieuwsbericht

KLARENBEEK - Eén zwakke helft kan Olde Veste zich zaterdag 19 mei nog wel veroorloven. Het team wint immers de uitwedstrijd in SC Klarenbeek met 0-3.

Twee vrije trappen
Olde Veste begint de wedstrijd met veel balbezit. Dit resulteert in de 9e minuut meteen in een 0-1 voorsprong. De keepster van Klarenbeek weet een vrije trap genomen door Nienke Peereboom nog wel tegen te houden, maar de rebound is een prooi voor Josine Meinen. Langzamerhand begint Klarenbeek iets terug te doen. De thuisploeg gaat met meer pressie voetballen. Maar het is Olde Veste dat scoort. Opnieuw is het Josine die voor de keepster opduikt. En opnieuw gaat een vrije trap vooraf aan het doelpunt, dit keer afkomstig van Leonie de Weert. Na wat geharrewar voor de goal kopt Josine de bal in de 23e minuut binnen: 0-2. Na een half uurtje verflauwt de aanvalsdrift van Klarenbeek. Het is Olde Veste dat weer het overwicht heeft. Vlak voor rust schiet Leonie nog keer fraai op de lat. Ook haar afstandsschot in de minuut daarop gaat net naast. Met een comfortabele voorsprong gaat Olde Veste rusten.

Slordig
Olde Veste speelt in het begin van de tweede helft net zoals in de eerste helft. De vrouwen combineren goed en zijn veel op de helft van Klarenbeek te vinden. Na een kwartiertje krijgt Klarenbeek de overhand. Voor het eerst in de wedstrijd moet Mariëlle Degenkamp een paar keer uitrukken. Het spel van Olde Veste is nu slordig. Regelmatig wordt er balverlies geleden omdat de passes onzuiver zijn en het speeltempo trager wordt. Trainer Jan Mulder foetert een paar keer: 'Houd het spel simpel' en 'Bal in de ploeg houden!' Toch weet Klarenbeek niet te profiteren. Mariëlle blijft geconcentreerd keepen en houdt de nul. Veerle Ulrich kan zelfs nog scoren. In de 85e minuut pikt ze een terugketsende bal op. Twee speelsters die op dat moment buitenspel lopen, houden zich netjes afzijdig. Veerle omspeelt de keepster van Klarenbeek en brengt de eindstand op 0-3.

Hoewel de 0-3 anders doet vermoeden, is het geen gemakkelijke wedstrijd voor Olde Veste. Dat het vooral in de tweede helft moeizaam gaat, heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat twee belangrijke basisspeelsters ontbreken. De geblesseerde Michelle Boekweg komt helemaal niet in actie en de grieperige Ricky Esselink slechts het laatste kwartiertje. Maar goed, niet elke wedstrijd hoeft een diamantje te zijn. Uiteindelijk telt toch het resultaat en voor de toeschouwers valt er in de eerste helft nog genoeg te genieten. Na afloop van de wedstrijd verrast het team aanstaande bruid Eva Marijke Moritz nog met een lekker gek vrijgezellenfeest.

Opstelling: Mariëlle Degenkamp, Nienke Peereboom, Krista Koster, Helen Gorter (75e min.: Ricky Esselink), Eva Marijke Moritz, Leonie de Weert, Samantha Grasmeijer, Veerle Ulrich, Jeanne Duinkerken (66e min.: Eva de Jong), Rosana Kamsteeg en Josine Meinen

Deel dit bericht

share op facebook  
Top