logo Olde Veste
Privacywet AVG

Privacywet AVG

Nieuwsbericht

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht.

Ook voetbalverenigingen hebben te maken met het verwerken van persoonsgegevens. Organisaties krijgen meer verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met gegevens van personen. Daardoor is het ook voor onze club van belang om de zaken rond deze nieuwe privacywet tijdig op orde te hebben. Concreet houdt dit in dat verenigingen moeten vastleggen welke gegevens zij verzamelen,  hoe zij omgaan met persoonsgegevens van hun leden, vrijwilligers en andere betrokkenen. Met deze documentatieplicht kunnen clubs aantonen dat zij voldoen aan de AVG.

Het bestuur van Olde Veste is hiermee ook aan de slag om klaar te zijn voor de AVG. Via de website  houden we jullie op de hoogte van de vorderingen rondom dit onderwerp. Op de website zullen we tzt ook de relevante stukken rondom de AVG plaatsen zoals oa onze privacy policy en procedures.

Binnen het bestuur is Henk Zwoferink hiervan de coördinator; heb je nu al vragen over dit onderwerp, neem gerust contact op met hem.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top