logo Olde Veste
Vrouwen Olde Veste zijn periodekampioen!

Vrouwen Olde Veste zijn periodekampioen!

Nieuwsbericht


Tropische temperaturen weerhouden Olde Veste Vrouwen 1 er niet van om een stevige pot voetbal te spelen. Het team had zich als tweede in de competitie al geplaatst voor de nacompetitie, maar met de winst op 6-2 doet ze dat ook nog op eigen kracht.

Pressie
Drenthina komt fris uit de startblokken. Het bezoekende team is in de eerste minuten meteen twee keer gevaarlijk voor de goal van Mariëlle Degenkamp. Het spel golft heen en weer, want daarna creëert Olde Veste twee kansen. De tweede gaat er in. Judith Koudijs, die een voortreffelijke wedstrijd speelt, scoort na een verre uittrap van Mariëlle. Kort daarop geeft Leonie de Weert een mooie crosspass op Rosana Kamsteeg. Zij controleert de bal en met een lob over de kleine doelvrouw heen, scoort ze de 2-0. Toch is de wedstrijd daarna nog niet gespeeld. Drenthina geeft niet op en blijft de aanval zoeken. Na een kwartier scoort een aanvalster van haar fraai vanaf links uit een bijna onmogelijke hoek. Ook daarna blijven de gasten met veel pressie spelen. Olde Veste laat zich niet nogmaals verschalken en de teams gaan rusten met 2-1.

Judith scoort hattrick
Olde Veste begint flitsend aan de tweede helft. In mum van tijd moet de keepster van Drenthina twee keer de bal uit haar goal halen. Rosana scoort met een strak schot in de rechterhoek, nadat de bal terugketste vanaf de paal na een schot van Judith. Nog geen minuut later is het alweer 4-1. Judith scoort haar tweede doelpunt. Olde Veste kan nu wat vrijer gaan voetballen. En dat loont. Josine Meinen kan na een uur spelen de 5-1 aantekenen. In de 77e minuut geeft zij ook nog een assist aan Judith, die haar hattrick voltooid en de 6-1 scoort. In de laatste minuut doet Drenthina nog wat terug. Na een corner tikt een aanvalster de bal mooi binnen. Deze 6-2 is ook de eindstand van de wedstrijd.

Met deze overtuigende winstpartij kan Olde Veste zich met vertrouwen gaan opmaken voor de eerste nacompetitiewedstrijd aanstaande woensdag tegen Helpman Vrouwen 1. Fijn is dat de keepster Renée Onderweegs en verdedigster Michelle Boekweg aardig zijn hersteld van hun blessures en weer minuten kunnen gaan maken. Het belooft spannend te worden. Dit is de derde keer dat Olde Veste probeert de eerste klasse te bereiken. Je zou zeggen: drie keer is scheepsrecht! Succes meiden!

Opstelling:
Mariëlle Degenkamp, Nienke Peereboom, Helen Gorter, Eva Marijke Moritz (77e min.: Jeanne Duinkerken), Krista Koster, Leonie de Weert, Veerle Ulrich, Samantha Grasmeijer, Josine Meinen, Rosana Kamsteeg (80e min.: Eva de Jong) en Judith Koudijs.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top