logo Olde Veste
Concept indelingen JO13-JO12-JO11-JO10-JO9 en JO8

Concept indelingen JO13-JO12-JO11-JO10-JO9 en JO8

Nieuwsbericht

De afgelopen maanden is zorgvuldig gewerkt door leiders, trainers, leeftijdscoördinatoren, interne scouting, BG tech. Zaken, BG jeugd aan het maken van de voorlopige indelingen van alle jeugdteams. Altijd een hele klus. Bij de indelingen zijn soms teleurstellingen te verwerken omdat niet elke wens ingevuld kan worden voor een speler. Het streven is altijd teams te formeren waarbij prestatie en gewoon lekker ballen met vriendje of vriendinnetje voorop staat. Het is gebruikelijk dat na bekendmaking er nog mutaties komen van kinderen. Ze stoppen of er komen nieuwe spelers erbij. De mogelijkheid is dus aanwezig dat we bij de start van het voetbal, eind augustus nog aanpassingen gaan uitvoeren.

Conceptindelingen JO8 tm JO13 versie 6-6-2018

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN VOOR PUPILLEN
Het amateurvoetbal is vanaf dit seizoen (2017/’18) gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject spelen de onder 8 en onder 9-pupillen vanaf dit seizoen 6-tegen-6-wedstrijden op een bijna kwart veld. Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen zij vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen.

VERVOLGSTAPPEN
Vanaf het seizoen 2018/’19 worden de nieuwe wedstrijdvormen verder ingevoerd in het amateurvoetbal. De onder 10 pupillen gaan vanaf dat seizoen ook 6 tegen 6 wedstrijden spelen op een bijna kwart veld. De onder 11 en onder 12 pupillen gaan vanaf dan 8 tegen 8 wedstrijden spelen op een bijna half veld.
De totale invoering van de nieuwe wedstrijdvormen in het pupillenvoetbal wordt dus gespreid over twee seizoenen. Zodoende krijgen clubs voldoende de tijd om de veranderingen zorgvuldig door te voeren binnen hun vereniging. Want de clubs zijn dé sleutel om dit voor kinderen tot een succes te maken.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top