logo Olde Veste
Groen licht voor tiende Cor Bakker Toernooi

Groen licht voor tiende Cor Bakker Toernooi

Nieuwsbericht

 
 

Het draaiboek van het Cor Bakker Toernooi 2018, dat morgen 9 juni op de velden van Olde Veste plaats gaat vinden,  begint steeds meer kleur te krijgen. “ Elke actie die uitgevoerd is in de loop van het jaar krijgt een kleurtje. Wat nog op de lijst staat een ander “ verteld toernooi voorzitter Henry Ridder. De laatste weken zijn er steeds meer onderdelen van het draaiboek groen gekleurd. De eerste die daarbij groen werd was het aantal deelnemende ploegen. Vanwege de 10e ditie van het traditionele Cor Bakker Toernooi zullen er dit jaar  twintig teams deelnemen. Arend Zoer en Edwin de Jong hebben net als de voorgaande jaren een prachtig deelnemersveld bijeen weten te krijgen. “ Een voetballiefhebbers zal zaterdag zeker zijn hart op kunnen halen “is de mening van het tweetal. “ Op de leeftijd van onder de 15 spelen ze nog zonder al te veelopdrachten dus zijn er veel leuke individuele talenten te zien. Alle ploegenspelen derde divisie of hoger en dan weet je dat je de top van het Nederlandse amateurvoetbal in huis hebt “. Uiteraard mogen de bekende namen als ACV, FlevoBoys, LAC Frisia en de eigen blauw gele kleuren van Olde Veste niet ontbreken en die zullen er dan ook zijn. Maar dat AFC en Sport Club Buitenveldert naar Steenwijk komen geeft aan dat het toernooi een zeer goede naam heeft. “ AFC is natuurlijk al jaren lang toonaangevend in het amateur voetbal. Maar clubs als Buitenveldert timmert de laatste jaren steeds meer aan de weg en alle jeugdelftallen spelen op hoog niveau “.  Naast een aantal clubs dat al jaren de weg naar het Cor Bakker Toernooi weet te vinden, BFC Bussum, vv De Meern en titelverdediger GVAV Rapiditas heeft het tweetal opnieuw een nieuwe club weten te strikken. “ Wie de deelnemende clubs van de afgelopen jaren ziet weet dat op ons toernooi heel veel talenten hebben rond gelopen.  Maar met ASC Waterwijk uit Almere hebben we weer een club die de laatste jaren geweldig in opkomst is. De jeugd speelt inmiddels op divisie niveau en dat is toch wel de leidraad voor ons toernooi “. Wie Arend Zoer en Edwin de Jong als winnaar tippen blijft een grote vraag. “ Vorig jaar kwam GVAV ineens verrassend goed uit de hoek en werd ook de terechte winnaar “. Naast de ereprijzen en de fairplay[mm1] cup word ook de beste speler in het zonnetje gezet.

Kinderen Kankervrij

Net als de voorgaande jaren zullen de inkomsten uit sponsering en de loterij weer gaan naar de stichting Kinderen Kankervrij. Vanaf het begin heeft de stichting Goal4Kids dat goede doel ondersteunt en ook dit jaar zal dat niet anders zijn. “ Gelukkig zijn er een groot aantal bedrijven die ons ondersteunen en zo zal er ook dit jaar weer een leuk bedrag naar KiKa gaan “ geeft Henny Biemans aan.  De Stichting Goa4Kids, die de organisatie voor hun rekening neemt, heeft in de loop der jaren diverse goede doelen ondersteunt. “ Maar met het Cor Bakker Toernooi blijven we echt verbonden aan KiKa. Dat is inmiddels al tien jaar een traditie. De opening van het tiende Cor Bakker Toernooi is zaterdag 9 juni om 9.45 uur

Deel dit bericht

share op facebook  
Top