logo Olde Veste

Kunstgrasvelden officieel geopend

Nieuwsbericht


d’Olde Veste’54, Steenwijker Boys en de gemeente Steenwijkerland hebben woensdagavond 13 oktober de kunstgrasvelden aan de Parallelweg officieel geopend. Wethouder Peter van der Terp deed dat door pogingen van een bal in een korfbalkorf te mikken vanaf het dakterras van het clubgebouw van Steenwijker Boys. ‘Het was een lange weg voordat dit moment gekomen is. Ik heb respect voor het geduld en ook ongeduld wat de verenigingen hebben gehad.’

Van der Terp noemde deze locatie en de groene long in zijn totaliteit een epicentrum van voetballend en sportend Steenwijkerland. ‘Want ook scholen en andere sporten kunnen hier terecht.’

De sportvelden sluiten de 1e fase af. In de 2e fase wordt het park tussen Middenweg en het Oerthepad gerenoveerd. Tot slot worden andere sportaccommodaties in Steenwijkerland vernieuwd en komt er een nieuwe sporthal. In totaal wordt 15 miljoen euro geïnvesteerd in de sport in Steenwijkerland.

In mei werden de middenstippen uit de velden 1 en 2 gehaald en opgeborgen in kistjes. Van der Terp had nu nieuwe middenstippen voor de Boys en d’Olde Veste: van kunstgras, die een plekje krijgen in de clubgebouwen. ‘Deze velden hebben een certificaat van de FIFA gekregen, de eerste van Nederland. Met de groeten Sepp Blatter.’

Oud-voorzitter Roel Koolma heeft het hele proces tot dit einde meegemaakt. Hij ging nog in op de geschiedenis, met vele varianten. Uiteindelijk is er gekozen voor de variant met o.a. 2 kunstgrasvelden en waarbij d’Olde Veste en Steenwijker Boys aan de Parallelweg kunnen blijven. ‘Het is een complex met uitstraling geworden. 6 wedstrijdvelden, een pupillenveld en 80 extra parkeerplaatsen. Volgend jaar komen er nog 6 nieuwe kleedkamers bij.’ Er is nog wel een wens: verkeersremmende maatregelen aan de Parallelweg.

Eerder deze dag werden alle leden betrokken bij de opening. Goal4Kids zorgde voor de organisatie van spellen en toernooien. 250 kinderen namen deel en 210 namen deel aan de Mix-toernooien.

Een impressie van deze dag en opening is te zien in het fotoalbum.

Janny Dekker heeft ook foto’s opgenomen in haar fotoalbum. klik hier.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top