logo Olde Veste

GVAV Rapiditas pakt eerste prijs bij Olde Veste

Nieuwsbericht


GVAV Rapiditas E1 heeft op overtuigende wijze het Nieuwjaarstoernooi bij d’Olde Veste weten te winnen. Na ongeslagen de poulewedstrijden, 5-1 van Drachtster Boys, 2-0 tegen Heerenveen en 4-0 op Flevo Boys, te zijn doorgekomen was de halve finale tegen Sport Club Genemuiden bijna een struikelblok. Ondanks de vele kansen bleef de jeugd van GVAV op 1-1 steken. De goed benutte strafschoppenserie (vier spelers die raak schoten) leverde een terechte finaleplaats op.

In poule A leverde de organiserende vereniging d’Olde Veste een puike prestatie door de leeftijdsgenoten van SC Genemuiden en LAC Frisia met 1-0 te verslaan. Verzekerd van een plaats in de halve finale werd de derde wedstrijd met 4-0 van ACV gewonnen. De thuisclub leek gemakkelijk de finale te gaan halen toen het met 3-0 voor kwam. Maar tegenstander Heerenveen liet zien waarom het samen met de tegenstander om het kampioenschap van de hoofdklasse strijdt, want het kwam goed terug tot 3-2. In de slotfase had Heerenveen, de latere winnaar van de kleine finale, misschien recht op meer maar de OV-verdediging bleef overeind.

De eindstrijd van het leuke en hoogstaande toernooi, dat bekeken werd door scouts van de KNVB, SC Heerenveen, FC Zwolle en FC Groningen, was een aangelegenheid voor de Groningse jeugd. OV streed voor iedere meter maar verloor terecht met 4-0. De organisatie sprak na afloop over een goede eerste editie, die zeker een vervolg krijgt in 2012.

HansHubers, Richard Strijker, Stefan Moes, Wouter de Vries en Andries Huberts gaven als scheidsrechters en JohanEnt als toernooidirecteur aan een zeer prettig toernooi te hebben gehad zonder een enkele wanklank. ‘Veel senioren kunnen hier een voorbeeld aan nemen.’  

Fotograaf Henk Bergsma heeft zich weer uitgeleefd. Bekijk ze op het fotoalbum.

Hieronder de uitslagen van het toernooi:

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top