logo Olde Veste

Nieuwjaarstoespraak

Nieuwsbericht


Zijn eerste nieuwjaarstoespraak als voorzitter, maar negen jaar geleden als vice-voorzitter had Jan Broer de eer de leden en andere belangstellenden in het begin van het nieuwe jaar toe te spreken. Hij vergeleek tijdens de nieuwjaarsreceptie vrijdagavond 7 januari de club van nu met negen jaar geleden.

Toen was er een renovatie van de velden en moest er elders worden getraind/gespeeld. Het afgelopen jaar is eensgelijks gebeurd. ‘Maar we hebben ons goed aan de omstandigheden aangepast en in het voorjaar hebben we beschikking over alle velden.’

Negen jaar geleden waren 5 hoofdsponsors aangetrokken. Van die 5 zijn nu nog 4 hoofdsponsor: E. de Boer & Zn. Aannemersbedrijf BV, Loodgieters- en Installatiebedrijf Coelingh, B’ulah Print en Visscher Sport en in de afgelopen tijd is Novon als hoofdsponsor verwelkomd. Het sponsorcollectief ging negen jaar geleden van 21 naar 35 leden en nu zijn het er 45.

‘Op gebied van prestatie, was er toen een keerpunt. Het prestatiegerichte voetbal werd ingezet om talenten te behouden. Olde Veste is nu een topper in plaats van een reservoir van talenten voor andere verenigingen.’

Negen jaar geleden stond de renovatie op het punt van beginnen. ‘En moet je zien wat er nu staat en we zijn er nog niet. Er komen nieuwe kleedkamers bij.’

Tijdens een nieuwjaarsreceptie hoort een blik in de toekomst. ‘De bestuurlijke vernieuwing komt er aan. Dat is nu hard nodig, want door de grootte van de club kan het niet verder gaan zoals het altijd is gegaan. Er komen meer taken bij de commissies en de nieuwe pr- en communicatiecommissie, die er komt.’

Volgens Jan Broer moet er een evenwicht zijn tussen prestatiegericht en recreatief voetbal. ‘Er moet een binding tussen deze twee varianten zijn.’

De club telt nu ruim 900 leden. Negen jaar geleden stond de teller op 570. Straks in het voorjaar zijn 55! teams ingeschreven, toen 34. In het voorjaar gaan een nieuw F-team (F11) en een nieuw meisjes E-team (E13M) van start. ‘Dat zijn onvoorstelbare aantallen. Daarom moeten we waken voor het feit dat de grootte van de club niet tegen ons keert. Daarnaast moet het ultieme Olde Veste-gevoel behouden blijven.’

Ook maatschappelijk is Olde Veste van grote betekenis. ‘Met alle spelers en vrijwilligers kom je op 1500 mensen. Tel daarbij indirect betrokkenen, zoals opa’s en oma’s, kennissen enzovoorts op, dan kom je op 5000 mensen die direct of indirect een band hebben met deze club. Olde Veste neemt dus een belangrijke plaats in de samenleving in en dat moeten we meer uitdragen.’

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top