logo Olde Veste

OV wint subtopper tegen Oeverzwaluwen

Nieuwsbericht

d’Olde Veste heeft de lastige thuiswedstrijd tegen Oeverzwaluwen met 1-0 weten te winnen. Dat dit meer een gelukkige dan terechte overwinning was waren de meningen wel duidelijk over. OV mistte een zestal vaste basis spelers: Clint Kruisweg, Friso Bakker, Tom Holleboom, Martijn Strijker, Sander Couperus en Tom de Lange. In de eerste helft was OV misschien wel de betere en kreeg ook een drietal aardige kansen. Maar ook Oeverzwaluwen dook een paar keer gevaarlijk op voor Richard Strijker. De goed spelende OV keeper plukte twintig minuten voor tijd de spits van de bezoekers de bal van de voet toen deze geheel alleen op doel afkwam.

Oeverzwaluwen was na rust misschien wel de bovenliggende partij. Maar Marne Bakker bleek tien minuten voor tijd maling aan die stelling te hebben. Na een mooie aanval kwam de aanvaller geheel vrij op de hoek van de zestien. Met buitenkantje rechts liet Marne zien waarom hij geen laatste man staat : 1-0.

Hierdoor is de afstand tussen OV en de nummer 3 Oeverzwaluwen met drie punten vergroot. De achterstand op koploper SV Urk blijft op 4 punten. De Urkers wonnen de uitwedstrijd tegen de Knickerbockers met 0-1 door een laat (89e minuut) doelpunt.

Komende zaterdag speelt het eerste thuis tegen Drenthina. De aanvang is 14.30 uur.

Henk Bergsma heeft foto’s van OV-Oeverzwaluwen in het fotoalbum geplaatst

TV Steenwijk maakte een samenvatting, die te zien is op Youtube

Rein (Rambo) Weremeus Buning heeft een uitgebreid verslag geschreven

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top