logo Olde Veste

‘Niet alleen voetbalclub, d’Olde Veste levert ook meerwaarde’

Nieuwsbericht

Zo’n 25 sponsoren waren door d’Olde Veste’54 uitgenodigd de wedstrijd FC Zwolle-FC Den Bosch bij te wonen. In een skybox werden de ondernemers ontvangen met een drankje en een warm en koud buffet.

Veel gebeurd
Het was volgens voorzitter Jan Broer een ideale gelegenheid om ‘bij te praten’. Want er zijn vele ontwikkelingen binnen de vereniging. Jan is nu een half jaar voorzitter na een afwezigheid van vijf jaar. ‘In die vijf jaar is er veel gebeurd. Er ligt nu een prachtige accommodatie met twee kunstgrasvelden, een prachtig clubgebouw en fraaie kleedkamers. Het eerste speelt 1e klasse, het tweede reserve hoofdklasse en onze hoogste jeugdteams spelen in de 2e divisie. Inmiddels staat de teller van het aantal leden op 900.’

Uitdagingen
Er is dus veel tot stand gebracht. ‘Maar er is ook ruimte voor verbeteringen en daar liggen uitdagingen’, aldus Broer. Eén van de uitdagingen is de club beter naar buiten toe presenteren. ‘Daartoe hebben een nieuwe pr- en communicatiecommissie, die volop bezig is. De website wordt aangepast, het clubblad wordt in ere hersteld, maar wel in een ander jasje gestoken en we starten met nieuwsbrieven om de communicatie met de leden en de sponsoren te optimaliseren.’

Meerwaarde
Een andere uitdaging is aandacht voor activiteiten, die belangrijk zijn voor de samenleving. De komst van het nationale ID-team, dat bij ons een training en een wedstrijd afwerkte, is daar een goed voorbeeld van. We zijn niet alleen een voetbalclub, maar ook een vereniging, die meerwaarde voor de maatschappij levert.’

Dames/meisjes
Een ander speerpunt is het dames/meisjesvoetbal. ‘We hebben 150 dames/meisjes vertegenwoordigd in 9 teams. Ook hier willen we evenals bij de heren en jongens prestatiegericht en recreatief voetbal op de kaart zetten. En daarvoor moeten we goed faciliteren.’
Kortom, een mooie toekomst ligt in het verschiet, zo concludeerde Jan Broer.

 

0-0
Er was voor de sponsoren voldoende tijd om elkaar te spreken/te netwerken. De wedstrijd eindigde in 0-0, maar het was geen typische wedstrijd met een brilstand. Beide ploegen hadden voldoende kansen om te scoren. Den Bosch schoot twee koor op de paal en de keeper van Den Bosch had prachtige reddingen.

FC Zwolle moest winnen om kans te maken op het kampioenschap en in de 5e minuut van de blessuretijd leek dat nog te gebeuren. De keeper van Den Bosch liet de bal los, die over de doellijn leek te rollen. Wel of geen doelpunt? Iedereen stond op en wachtte op de beslissing van de grens- en scheidrechter. Geen doelpunt. In de resterende 2 minuten in de blessuretijd wist Zwolle niet te scoren. Toen het nieuws, dat directe concurrent RKC met dikke cijfers had gewonnen, de supporters had bereikt, dropen zij zwaar teleurgesteld af…

Foto’s van Jacob Westra van deze happening staan in het fotoalbum.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top