logo Olde Veste

Meidenteam d’Olde Veste in B-competitie

Nieuwsbericht

Het MC1 team, de basis van het MB1 team volgend seizoen.

 

Voetbalvereniging d’Olde Veste’54 haakt in op de vraag om meisjesvoetbal in de leeftijd van 16 en 17 jaar. Daarom zal er volgend seizoen een meisjes-B elftal actief zijn op de Steenwijker voetbal velden. Op dit moment kent de KNVB district Noord alleen nog maar meisjes C-junioren (MC’s). Jan Broer, voorzitter van d’Olde Veste’54, is zeer te spreken over deze ontwikkeling.

‘We hebben een volwaardige damesafdeling waarmee we graag hoger op willen. De huidige stap vanaf de C junioren naar de dames is natuurlijk veel te groot en daarom ben ik blij dat dit B junioren meisjesteam er komt’, aldus Broer. Binnen d’Olde Veste werd er nog al eens raar aangekeken richting de damestak. ‘Dat is gelukkig verleden tijd. De damesafdeling heeft haar waarde bewezen. Dat blijkt wel als je meer dan 150 vrouwelijke leden hebt.’

Het B meisjeselftal is volgens Broer voor de toekomst een uitkomst. Vanaf 16 jaar kwamen de meisjes daarna terecht in de senioren competities met volwassen dames. Velen hadden het daar moeilijk mee en haakten op dat moment af. Met het invoeren van een meisjes B competitie komt daar volgend seizoen verandering in, waardoor meisjes veel langer, tot en met hun achttiende, met en tegen hun leeftijdsgenoten kunnen voetballen.

In samenspraak met de KNVB is een peiling gehouden onder de verenigingen in district Noord. Het resultaat was overweldigend en resulteert erin dat de KNVB volgend seizoen een aantal regionaal ingerichte B-competities gaat opzetten. Dit initiatief blijkt in een grote behoefte te voorzien. Broer: ‘Talentvolle speelsters kunnen straks vanaf de jongste jeugd totdat ze een senioren leeftijdgrens bereiken bij ons spelen onder leiding van deskundige trainer en dat moet op termijn resultaat gaan opleveren. Want de doelstelling van de heren van d’Olde Veste om zo hoog mogelijk te spelen moeten we doortrekken naar de meisjes- en damesafdeling.’

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top