logo Olde Veste

OV 1 wint van Het Andere Oranje

Nieuwsbericht

 

 

d’Olde Veste’54 heeft woensdagavond met 4-2 van nationale ID-team, ook wel Het Andere Oranje genoemd, gewonnen. Het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd. In de eerste helft waren er kansen over en weer. Clint Kruisweg raakte onder andere de lat. Het Nederlands Elftal kwam na een fraaie aanval, afgerond door een kopbal op voorsprong: 0-1. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en kwamen aan vele aanvallen toe. Sander Couperus wist na een voorzet van Clint Kruisweg in te tikken: 1-1.

Na rust kreeg OV meer ruimte en bracht meer snelheid in het spel, hetgeen resulteerde in doelpunten van Sander Couperus en de snelle Jakko Veenstra na een prachtige pass. Het ID-team maakte de wedstrijd nog spannend door 3-2 te maken. Het was een strafschop, benut door Gossen Smit, nadat Mans Loman werd gevloerd, die de eindstand op 4-2 bepaalde.

Er werden vele spelers van OV ingezet. Zo maakten Yannick Kattenberg en Kevin de Vries van A1 hun debuut in het eerste team.

Uniek
Deze wedstrijd kan gezien worden als een mijlpaal in de geschiedenis van de 56-jarige vereniging: een wedstrijd tegen een Nederlands Elftal is toch wel uniek. Een bijzonder elftal. ID staat voor Intellectual (en Learning) Disability. Het ID-team is samengesteld uit talentvolle jonge voetballers met leermoeilijkheden na scouting op de scholen voor praktijkonderwijs.

Toekomst
‘Er is toekomst voor dit team. In het begin werd er gescout op 17 scholen, nu zijn het er 80 en in totaal zijn er 170 scholen. Dus we kunnen nog heel wat talenten ontdekken en er gloort een mooie toekomst’, zei bondscoach René Bouma tijdens de gezamenlijke maaltijd in het clubgebouw.

Vereerd
Voorzitter Jan Broer zei ‘vereerd te zijn dat d’Olde Veste vandaag gastheer voor dit team mocht zijn.’ Om dit team te kunnen laten trainen en oefenen (met het oog op het naderende EK in Zweden in 2012) is geld nodig. d’Olde Veste heeft sponsoren gevonden die het maatschappelijke belang van deze dag inzagen: C1000 Teun van Etten, Belisol, Houthandel Wicherson en Autobedrijf Rijkmans.

Betekenis
Namens de gemeente was gemeentesecretaris Alfred Peterson aanwezig. ‘d’Olde Veste is goed bezig en het is belangrijk om als gastheer voor andere teams op te treden, zoals vandaag. Het is een club, die alsmaar groeit en van grote maatschappelijke betekenis is. Voor Steenwijk en Steenwijkerland.’

Foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum

Een samenvatting van deze wedstrijd is te zien op tvsteenwijk

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top