logo Olde Veste

Ruilen voorbij of niet?

Nieuwsbericht

Ook de tweede ruilbeurs van de voetbalplaatjesactie van C1000 Teun van Etten, ditmaal in het clubgebouw van vv Steenwijk, was een groot succes. Evenals tijdens de eerste ruilbeurs bij d’Olde Veste’54 kwamen zo’n 100 verzamelaars om te ruilen.

Voor veel Olde Vestenaren was deze ruilbeurs niet echt nodig, want het is de afgelopen weken gebleken dat er elke avond wel een ruilbeurs in het clubgebouw was en dat die ‘onmoetingen’ nog wel een weekje voortduren. Het is inmiddels een sociaal gebeuren geworden en drijvende krachten hierachter zijn toch wel Piet Timmerman, Sinita Minnema (nr. 152) en Jan van der Ploeg (nr. 100) en wellicht ondergetekende (geen nr.; niet-spelend lid), die zelfs met lijsten van anderen aankwamen om er voor te zorgen dat ook hun boeken vol raakten. Zoals Roel Koolma voor Willem de Bone, Chris Groen kreeg alle medewerking, Piet Timmerman hielp Diny Bergsma voor het boek van haar man Henk, die afgelopen weken niet in de gelegenheid was om te komen, Jan van der Ploeg voor Henk Winters (nr. 107), die niet in de gelegenheid was om te ruilen. Jan had wel 10 lijsten en ook Sinita werd door legio kennissen ingeschakeld. Anderen verzamelden voor degenen, die op vakantie waren en een mooiere terugkomst (een compleet fotoalbum) was voor hen niet denkbaar…(zoals ondergetekende voor Otto Cupido (nr. 68).

 

Lijsten werden gemaild en zo was er een sociaal netwerk ontstaan. Zelfs via steenwijkercourant.nl werden pogingen gedaan om plaatjes te ruilen.

In het begin was het ‘eerlijk’ ruilen: evenzoveel plaatjes ruilen, maar de laatste weken was het motto: ‘Pak maar wat je nodig hebt’; alleen maar om een ander te helpen aan een compleet boek.

Mocht er geen vergadering zijn, dan was de bestuurskamer bezet met verzamelaars en de tafel vol met bakken met plaatjes. Was de bestuurskamer wel bezet voor een vergadering, dan waren de stamtafel of de picknicktafels met deze fraaie buitentemperaturen goed bemand.

Er gaan zelfs stemmen op om nog een grote ruilbeurs bij d’Olde Veste te houden of alle voetbalplaatjes te verzamelen in één depot voor de liefhebbers. Dat horen we nog wel van de verwoede verzamelaars….

Voor sommigen is het nog zoeken naar de laatste nummers en nu de actie in de supermarkt is afgelopen, zijn de stapels ‘dubbele’ plaatjes dikker dan tijdens de eerste ruilbeurs. De kans om de laatste plaatjes binnen te halen is nu vele malen groter.

Voor degenen die het fotoalbum compleet hebben, is het nu afkicken of een andere hobby zoeken, zoals ondergetekende. De 1015 plaatjes aan de ramen in het clubgebouw zijn inmiddels verwijderd en ook de posters zullen eerdaags niet meer hangen. Het wordt wennen…

Hoe dan ook: er zijn vele historische documenten vastgelegd en ze kunnen in de boekenkast om over een x aantal jaren weer tevoorschijn te halen om te mijmeren aan de tijd dat de kinderen, die toen nog voetbalden, en aan die tijdelijke hobby: de vele ruilavonden in het clubgebouw…

Hoewel: Teun van Etten genoot ook zichtbaar van deze actie en vooral van de boven beschreven interacties. De voetbalplaatjesactie krijgt zeker een vervolg, zo gaf hij aan (Teun: bedankt voor deze onvergetelijke actie). Niet al te snel, maar wellicht bij de start van het seizoen 2012-2013 of…. Mocht dat zo zijn, dan stel ik voor: een ruilkamer!

Wilko Aardema (geen nr. , maar wel nazaten: 345 en 848)

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top