logo Olde Veste

Interne verbouwing bij d’Olde Veste’54

Nieuwsbericht

d’Olde Veste’54 is druk bezig met een ‘interne verbouwing’. De vereniging is de laatste jaren sterk gegroeid. Daarom is het laatste half jaar een plan gemaakt voor een nieuwe organisatiestructuur. Vrijdagavond 17 juni tijdens de extra algemene ledenvergadering (met een hoge opkomst) is een grote stap gezet.

Het bestuur moet meer besturen en de uitvoerende taken moeten bij de bestuursgroepen (voorheen commissies) liggen.

Het bestuur wordt ondersteund door 2 groepen:

– financiën en ledenadministratie
– pr en communicatie

Daaronder zijn 8 bestuursgroepen:

– beheer accommodatie en materialen
– jeugdzaken (niet-prestatiegerichte teams)
– evenementen
– technische zaken (prestatiegerichte teams)
– voetbalzaken (senioren; niet prestatiegerichte teams)
– kantinezaken
– vrouwen
– commerciële zaken

Het bestuur is sinds vrijdagavond verkleind van 8 naar 4 bestuursleden. In het nieuwe bestuur, dat op 1 juli 2011 ingaat, hebben zitting:

– Jan Broer, voorzitter
– Andries Huberts, vice-voorzitter
– Gerard Bolding, secretaris
– Gerhard van der Ploeg, penningmeester

 

Dat betekende afscheid van vier bestuursleden:

– Henk Bijlsma
– Jan Smook
– Jan Mulder
– Folkwin Holtrop

 

Van links naar rechts: Jan Mulder, Jan Smook en Henk Bijlsma (Folkwin Holtrop
kon deze avond niet aanwezig zijn)

Henk Bijlsma deed al een stapje terug als voorzitter van de kantinecommissie en heeft de hamer overgedragen aan Michel Holleboom. Jan Mulder heeft samen met zijn vrouw Jantsje ontzettend veel gedaan: lid damescommissie, scheidsrechterscommissie, Goal4Kids, accommodatie en leider van het 2e. Jan Smook had één van de meest hectische functies: wedstrijdsecretaris en was animator van de succesvolle voetbalplaatjesactie van C1000 Teun van Etten.

 

Elk bestuurslid is nauw betrokken bij de bestuursgroepen:

– Jan Broer: vrouwen, evenementen, commerciële zaken, pr en communicatie
– Andries Huberts: technische zaken, voetbalzaken en jeugdzaken
– Gerard Bolding: accommodaties en materialen
– Gerhard van der Ploeg: financiële zaken/ledenadministratie, kantinezaken

 

Elke bestuursgroep heeft één of meerdere aanspreekpunten:

– technische zaken: Dirk Gerrits en Folkwin Holtrop
– voetbalzaken: Karst Kuilder
– jeugdzaken: Wout Buitink, Theo Heegsma
– kantinezaken: Michel Holleboom
– evenementen: Hetty Hanekamp, René Arendse en Gerbrand Weijs
– commerciële zaken: Harry van Dalfsen
– vrouwen: Maarten de Boer en Bas Baltussen
– accommodatie en materialen: Jan Mulder en Roel Koolma

Na de pauze gaf Wilko Aardema namens de pr- en communicatiecommissie een presentatie. De commissie bestaat uit:

– Jan Broer
– Wilko Aardema
– Menno Mollema
– George Huisman
– Ysbrand Visser
– Hans Zondervan.

De commissie heeft de volgende zaken in beheer:

•          Website
•          Nieuwsbrieven
•          Presentatiegids
•          Huis-aan-huis krant
•          Programmaboekje
•          Posters
•          Clubblad
•          Film en foto
•          Persberichten
•          Welkomstpakket
•          Webshop
•          Ledenpas

De website wordt vernieuwd en zal op 1 augustus online zijn. Daarin worden ook social media en een webshop opgenomen. De nieuwsbrief is sinds 5 weken van start gegaan en wordt gezien als een nieuw medium voor interne communicatie. Jaarlijks wordt de presentatiegids uitgegeven en dit jaar ook een huis-aan-huis krant met daarin de artikelen uit de presentatiegids, maar op de voorpagina de aankondiging van de open dag en opening van het ‘nieuwe’ hoofdveld op vrijdag 2 september. Het clubblad krijgt een come-back. Het zal niet zo actueel zijn, immers het nieuws is te vinden op de website en in de nieuwsbrieven, maar er komen meer achtergrondverhalen en interviews.

Van elke thuiswedstrijd van het eerste elftal wordt een film gemaakt (door Bertus de Boer / Mande Mol) en op youtube en op de site geplaatst. Ook is de commissie bezig met een fotoredactieteam, zodat er elke zaterdag een fotograaf is om foto’s te maken. Niet alleen van het eerste elftal, maar elk team binnen de vereniging komt aan bod.

 

Een van de filmers, Bertus de Boer, heeft alle wedstrijden van het eerste team, die hij heeft gefilmd, op een dvd verzameld en heeft die vrijdagavond overhandigd aan de trainer van het eerste, Arno Hoekstra.

Daarnaast is de commissie in samenwerking met de jeugdcommissie bezig met een welkomstpakket voor nieuwe leden.

Hoofdveld
Het kunstgrasveld 2 wordt met ingang van het nieuwe seizoen het hoofdveld. Er komen nieuwe sponsorborden, de ballenvangers aan de zijkanten worden aangepast en het scorebord wordt verplaatst. Op vrijdag 2 september is de opening van het veld met een dag vol activiteiten.

Nieuwbouw kleedkamers
Er komen 6 nieuwe kleedkamers achter het bestaande ballenhok. De verwachting is om in oktober/november te kunnen beginnen met de bouw.

Maatschappelijk verantwoorde activiteiten
d’Olde Veste is meer dan alleen maar een voetbalclub en wil graag een steentje bijdragen aan de maatschappij/samenleving. Goal4Kids en de wedstrijd tegen het Nederlandse ID-team zijn goede voorbeelden. Een werkgroep gaat nog meer activiteiten uitwerken.

Merchandising
Gerrie Timmerman lichtte de nieuwe merchandising toe. Er komt in het clubgebouw een winkeltje met allerlei materialen: kleding, sjaals, petjes, enzovoorts om het merk d’Olde Veste’54 beter te presenteren en te promoten. Ook komen deze artikelen op de webshop van de nieuwe website. De vraag is nog wel: hoe het winkeltje te bemannen? Over de voorraden hoeft d’Olde Veste zich geen zorgen te maken: die zijn bij Visscher Sport en InduProm/DigiProm, die de kleding en materialen leveren.

Rondvraag
Tijdens de rondvraag kwamen 2 oproepen. Gerrit Heidinga is nog altijd op zoek naar oude exemplaren clubbladen van voor 1974. Wie hem daarbij helpen? Verder een oproep van de toezichthouders tijdens de wedstrijden van het eerste elftal. Deze groep bestaat nu uit 9 personen, maar mag wel worden uitgebreid.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top