logo Olde Veste
Business Club Olde Veste bezoekt Wetsus, Van Hall Larenstein en Cambuur

Business Club Olde Veste bezoekt Wetsus, Van Hall Larenstein en Cambuur

Nieuwsbericht

 

De eerste selectiespelers en begeleiders, bestuursleden en leden van de Business Club Olde Veste namen dinsdagavond 20 september een kijkje bij Wetsus en Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

Volgens Harry van Dalfsen, die hier zelf kantoor heeft en gebruikt maakt van laboratoria, en voorzitter van Bestuursgroep Commerciële Zaken van d’Olde Veste’54, is dit het Mekka op het gebied van innovatie op het gebied van water. Bedrijfsleven en scholen werken hier nauw samen op gebied van energiewinning uit water en het zuiveren en filteren van afvalwater.

Voor vele aanwezigen ging een (nieuwe) wereld open. Begrippen als feeststressonderzoek en vakantiestressonderzoek zijn niet nu meer vreemd. Hier worden bijvoorbeeld IBA’s (Individuele Behandeling Afvalwater) getest en onderzocht. Wat gebeurt er met het afvalwater, dat tijdens een vakantie twee weken stilstaat en daarna, bij thuiskomst, volop aangevuld wordt of wat gebeurt er met een hausse aan afvalwater (tijdens een feest: afwas, veel toiletgang).

Harry van Dalfsen lichtte zijn ‘werk’ toe: ontwikkelen en verkoop van membranen, die voor de filtering van afvalwater zorgen. Voor deze excursie was er een rondleiding in een kerk, die verbouwd is tot bedrijfsverzamelgebouw, waar gelieerde bedrijven zich gevestigd hebben. Het was een bijzondere ervaring.

Na een snelle lunch ging de Olde Veste Expres naar het Cambuur-stadion,
voor de bekerwedstrijd Cambuur-FC Zwolle. Veel hierover valt niet te schrijven:Cambuur wilde wel, maar schoot te kort in de afwerking. In deze lage tempo wedstrijd loerde Zwolle op een counter en die pakte goed uit: 0-1.

Een van de aanwezigen wees nog op het plafond in de Business ruimte bij Cambuur, wellicht een idee voor ons clubgebouw:

Meer foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top