logo Olde Veste
1e d’Olde Veste’54 tegen WVF

1e d’Olde Veste’54 tegen WVF

Nieuwsbericht

Aankomende zaterdag verwelkomt vv d’ Olde Veste’54 de spelers, begeleiding en supporters van WVF uit Zwolle.

Deze vereniging is qua grootte te vergelijken met Olde Veste. Ruim 850 leden, 250 vrijwilligers en 450 spelers in de jeugd. Met 10 senioren teams (o.a 1 dames), 13 junioren elftallen en 23 pupillen teams mag dit een grote vereniging genoemd worden. De vereniging werd op 1 juni 1937 opgericht door een vijftal 12/13 jarige jongens. Ze noemden de vereniging geen WVF maar Quick. De KNVB bepaalde in 1941 echter dat deze naam veranderd moest worden. Vanaf dat moment is de vereniging WVF gaan heetten. Vernoemd naar de buurtschappen Westenholte, Voorst en Frankenhuis. De vereniging gevestigd in buurtschap Westenholte beschikt over 4 wedstrijdvelden, waaronder één kunstgrasveld. En een overdekte tribune, iets wat Olde Veste in de loop der jaren hoopt te realiseren.

Tiende
Na vanaf het seizoen 1998/1999 twaalf jaar achtereenvolgend in de tweede klasse te hebben gespeeld, werd in het seizoen 2009/2010 promotie gerealiseerd. Na een keurige tweede plek in de competitie promoveerden de blauwhemden via de nacompetitie naar de eerste klasse. Na een spannend vorig seizoen eindigde de club op een tiende plaats. Daarom komen ze ook dit jaar uit in de 1e klasse Oost. Na een dramatische competitiestart, waarin met 0-8 van Zutphen werd verloren, pakken de Zwollenaren de laatste weken hun puntjes. Afgelopen weekend werd er helaas nipt verloren van NSC. De weken ervoor werd er gelijkgespeeld tegen AZSV en DZC’68 en werd Dos met een keiharde 6-0 nederlaag teruggestuurd naar Kampen. In competitieverband kwamen beide elftallen elkaar niet eerder tegen.

Gewaarschuwd
WVF heeft met de 21-jarige Bjorn Rellum veel scorend vermogen, gezien zijn 5 doelpunten deze jaargang. Ook beide clubtopscoorders spelen ook dit jaar nog mee, dus de OV defensie is  gewaarschuwd.

Blessures
Olde Veste heeft na het ‘debacle’ van afgelopen weekend tegen Be Quick’28, eveneens uit Zwolle, iets recht te zetten. Voor zichzelf, maar ook zeker voor de supporters die aanwezig waren in Zwolle. De laatste 3 wedstrijden werd slechts 1 punt binnen  gesleept. Na de winstpartijen in de eerste twee speelrondes is OV terug te vinden op de zevende plaats. OV wil omhoog, dus is een driepunter van harte welkom. Trainer Arno Hoekstra heeft de laatste weken veel last van personele problemen. Waar we de afgelopen jaren zelden tot nooit blessuregevallen hadden, zijn ze dit seizoen niet op een hand te tellen. Rob Stam, Edwin Maters, Friso Bakker, Gossen Smit, Kevin Strampel en zijn sowieso afwezig. Terwijl het maar de vraag is of Hoekstra kan beschikken over Clint Kruisweg, Kevin de Vries, Richard Strijker en Sander Couperus.

Kwaliteit
Tijdens de dinsdagtraining had de trainer in totaal 9 fitte selectiespelers tot zijn beschikking. Deze werden aangevuld met spelers uit de A en tweede selectie. De trainer zal op dit moment moeten roeien met de riemen die hij heeft en dat zien we zeker goedkomen. De selectie beschikt over voldoende kwaliteit om samen  een zeer goed team te zijn en zaterdag een goed resultaat neer te zetten.

De wedstrijd op het prachtige kunstgras aan sportpark de Parallelweg zal om 15.00 uur beginnen.

Veel thuiswedstrijden
Voor de mensen die voor deze wedstrijd nog niets te doen hebben: Er zijn in totaal 26
thuiswedstrijden. Onder andere het tweede, dames 1, A1, B1, C1, D1, F1 en MB1 spelen thuis. En natuurlijk niet te vergeten alle andere blauwgele teams.

Kan het tweede dit jaar een gooi doen naar het kampioenschap in de hoofdklasse? Dan moet er zaterdag gewonnen worden van ONS Sneek. Aanvang: 12.30 uur. En kan A1 een driepunter scoren tegen Alphense Boys (tot voor kort de club van ADO den Haag speler Jens Toornstra). Aanvang: 13.00 uur.

Het belooft een mooi weekend te worden!

Edwin Maters

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top