logo Olde Veste
d’Olde Veste’54 doet zichzelf de das om

d’Olde Veste’54 doet zichzelf de das om

Nieuwsbericht

Zaterdag 1 oktober stond de wedstrijd tegen Be Quick ’28 in Zwolle op het programma. We wisten wat we konden verwachten van deze ploeg. Trainer Hoekstra moest vandaag puzzelen om de juiste spelers op de juiste plek te zetten. Het afvallen van Kevin de Vries diezelfde ochtend vanwege een liesblessure was wederom een forse tegenvaller voor het team van Hoekstra. Bij winst zouden we aanhaken bij de top 5, Be Quick kon de punten ook goed gebruiken. Kortom, een mooi affiche voor de neutrale tegenstander.

Verkeerde kaats
Vanaf minuut 1 was het d’Olde Veste ’54 die vooruit pressie speelde op Be Quick. Er ontstonden geen grote kansen aan beide kanten, en van beide ploegen was het voetbal vaak onzorgvuldig en in een te laag tempo. OV kwam er sporadisch een keer uit over de flanken of vanuit een interceptie op het middenveld. Toch was het Be Quick die de score opende, een verkeerde kaats werd onderschept door 1 van de middenvelders van Be Quick en diezelfde middenvelder bracht iemand anders in stelling om te scoren. Het frustrerende hieraan is dat de goal van vorige week een identieke situatie was. 1 – 0 Be Quick.

Onzorgvuldig
De ploeg van Hoekstra liet het er niet bij zitten en drong aan. Diverse keren werden de backs van Be Quick omspeeld maar ontbrak het helaas aan de zorgvuldigheid in de passing. Daarnaast werd Smit bij een aanval over het hoofd gezien terwijl hij de bal bij de 2e paal zo binnen kon tikken. De ruststand was 1 – 0.

Feller
Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden de 2e helft was wel duidelijk. Het moest feller, scherper en zorgvuldiger.  Zo begon OV ook de 2e helft. De felheid was terug, de duels werden gewonnen, maar het ontbrak aan creativiteit. Het was Be Quick dat verdedigde en vanuit de counter gevaarlijk probeerde te worden. Ook nu werden de nodige kansen gemist. Als we iets meer oog voor elkaar hadden gehouden voor de goal, dan waren we wellicht naar huis gegaan met een punt of meer.

Draak
Meer woorden wil ik liever niet kwijt. De meegereisde supporters hebben een draak van een wedstrijd gezien waarvoor wij ons oprecht mogen schamen. Geen verkeerd woord over de ploeg uit Zwolle, maar als we realistisch zijn hadden we deze wedstrijd gewoon winnend af moeten sluiten.

Mocht het voetballend een keer niet lukken, dan kan en mag het nóóit, maar dan ook nóóit, aan de instelling liggen.

We zijn op de goede weg met zijn allen, maar om het beste uit deze ploeg te halen zal er keihard getraind moeten worden. week-in week-uit. Progressie kan alleen geboekt worden door middel van arbeid.

Uw verslaggever
Martijn Strijker

Foto’s van Jacob Westra

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top