logo Olde Veste

SDV Barneveld maatje te groot voor d’Olde Veste’54

Nieuwsbericht

Voor d’Olde Veste’54 stond zaterdag 12 november een belangrijke wedstrijd op het programma, de nummer 4 SDVB uit Barneveld  kwam op bezoek. Een overwinning was
noodzakelijk voor de plaatselijke om de aansluiting te houden met de top 4. Helaas eindigde de middag in een blamage voor d’ Olde Veste. Na een ruststand van 0-4,  werd er uiteindelijk met een 2-6 uitslag de douche weer opgezocht.

Prullenbak
Waar d’Olde Veste in de bespreking over een uitstekend tactisch plan leek te
beschikken, moest achteraf concluderen dat deze door eigen falen al in de rust de prullenbak in kon. Simpelweg omdat de taken niet goed werden uitgevoerd, werden
de gasten uit Barneveld al voor rust in het zadel geholpen.

Handelsmerk
Al vrij snel resulteerde het niet afdoende verstoren van de opbouw en het te veel achteruit lopen van de verdedigende linie in een aantal kleine kansen voor SDVB. De 0-1 kon zodoende niet uitblijven, na een perfecte lange bal, het handelsmerk van SDVB,  kon Faber geheel vrijstaand het scorebord voor de eerste maal doen bewegen. d’Olde Veste was gewaarschuwd, maar niet veel later werd op vrijwel identieke wijze het volgende Barneveldse doelpunt bijgeschreven. Ditmaal was het v/d Kamp die het laatste zetje gaf bij een rommelige situatie, 0-2.

Specialist
d’Olde Veste leek wakker geschud en dit resulteerde in een aantal speldenprikjes voor de goal van SDVB, waar Maters het dichtst bij een goal was, maar helaas de deklat op zijn weg vond. Sterk Door Vriendschap Barneveld trok opnieuw in de aanval en d’Olde Veste was genoodzaakt een vrije trap weg te geven op de rand van de zestien. Helaas voor de Steenwijkers bleek SDVB over een specialist te beschikken: Aalders mikte het leer piekfijn in de bovenhoek 0-3. De koek was echter nog niet op voor de gasten en ook de 0-4 werd aangetekend, voor de tweede maal was het Brink die het net vond.

Ander strijdplan
Gelukkig voor de d’Olde Veste floot de scheids voor de rust en was er korte de tijd om de boel te analyseren. Er werd besloten om met een ander strijdplan zelf nog enigszins iets van de wedstrijd te maken en de schade te beperken.

Schaakspel
De tweede helft startte d’ Olde Veste sterk en er werd meer vooruit gevoetbald. Dit resulteerde al vrij snel in de 1-4 van Smit, die met een bekeken schuiver de keeper kansloos liet. Helaas kon d’Olde Veste niet doordrukken tegen het kwalitatief sterke SDVB en werd de wedstrijd een schaakspel, SVDB hoefde niet meer en de d’Olde Veste was niet bij machte om een tweede goal te maken.

Fabelachtig
Totdat de wedstrijd werd opgeschrikt door een fabelachtige goal van SDVB. Een
afgeslagen corner werd door Brink ineens op de pantoffel genomen en eindigde
binnenkant paal in de kruising 1-5. De wedstrijd was (al dan niet al eerder)
gespeeld. Toch mocht de d’Olde Veste nog een eretreffer noteren. De in het veld
gekomen Schaap zette zich achter een vrije trap op respectievelijke afstand van de goal, dit deerde Schaap niet en hij plantte het leer vol overgave prachtig in de kruising achter de keeper, ‘de keeper was nog niet ingeschoten en hij kreeg het behoorlijk koud’, opperde Schaap later.

Roberto Carlos
De verslaggever van SDV Barneveld omschreef deze goal als volgt: ‘Het bleef smullen op sportpark Parallelweg, want in de 84e minuut scoorde Jacco Schaap uit een wonderschone vrije trap de 2-5 (De Roberto Carlos van Steenwijk).

Ter afsluiting mocht SDVB in de laatste minuut nog de doelpunt bijvoegen aan het totaal, topschutter Mengerink pikte na een droge periode weer eens een goaltje mee: 2-6.

Al met al een verdiende overwinning voor SDVB, waar de d’Olde Veste nu afhaakt om de bovenste plaatsen en zich op de middenmoot moet focussen. Zo zal er volgende week uit het andere welbekende vaatje getapt moeten worden om een goed resultaat te behalen.

Uw verslaggever,
Wilko Vroege

Foto’s van Jacob Westra

Foto’s Henk Bergsma

Een videoverslag van mandemoltvproducties is hier te zien:

 

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top