logo Olde Veste
‘Veel dynamiek en vitaliteit binnen de club’

‘Veel dynamiek en vitaliteit binnen de club’

Nieuwsbericht

Tijdens de ledenvergadering van vv d’Olde Veste’54, vrijdagavond 18 november is de huidige voorzitter Jan Broer herkozen. Hij zal de komende drie jaar voorzitter zijn van de voetbalvereniging. Broer is nu een jaar preses van de club en concludeerde dat ‘de tijd was omgevlogen, maar dat er veel dynamiek en vitaliteit binnen de club is.’

Hij roemde de ruim 300 vrijwilligers, die er voor zorgen dat de 900 leden elke zaterdag kunnen voetballen. Er is veel gebeurd, afgelopen jaar: d’Olde Veste’54 heeft nu de beschikking over een touringcar, de Olde Veste Expres, het nieuwe hoofdveld met nieuwe sponsorborden is gereed gekomen, het eerste selectieteam speelt nu in de 1e klasse Oost. ‘En dat is een bijzondere ervaring. Voor de spelers, maar ook voor het bestuur. Wat opvalt, is dat d’Olde Veste’54 nergens onbekend is en dat doet ons deugd.’

Het imago en de bekendheid van de vereniging zijn toegenomen. ‘Mede dankzij de pr-commissie, die veel werk heeft verzet.’ Broer noemde de presentatiegids, de digitale nieuwsbrieven, de nieuwe website, de voetbalkrant die huis-aan-huis werd verspreid en de terugkeer van het clubblad.

Ook de nieuwe winkel, de Olde Veste Shop, is een groot succes. In het afgelopen jaar kwam het nationale ID-team op bezoek, en werd er voor het eerst een open dag gehouden.

Naast Jan Broer werd ook penningmeester Gerhard van der Ploeg herkozen. Voor de pauze werden twee jubilarissen gehuldigd: Berry Westerveen, hij is 25 jaar lid, en Gerhard Bosscher, 40 jaar lid.

Berry, ook wel De Lange of De Poale genoemd, heeft jaren in het tweede gespeeld, daarna in de Magic Six en is nu bij de jeugd actief.

Gerhard was in de jaren ’70 een rotsblok in de verdediging, heeft jaren in het tweede en derde gespeeld en later in het veteranenteam. Momenteel is hij actief in de vrijwilligersgroep 55+. ‘Een voorbeeld voor de club’, zei Jan Broer.

Financieel staat de vereniging er goed voor. Er was een positief resultaat en ondanks de toenemende kosten (huur en energie) zullen ook de inkomsten toenemen, zodat de totale begroting hoger uit zal komen.

In juni ging de ‘interne verbouwing’ van start: het bestuur werd teruggebracht van 9 naar 4 leden en de uitvoerende taken zijn bij 8 nieuwe Bestuursgroepen terecht gekomen. Elke vertegenwoordiger lichtte toe wat de taken van de Bestuursgroep zijn, wat er afgelopen half jaar is gebeurd en wat de plannen zijn.

Bestuursgroep Technische Zaken:
Dirk Gerrits deelde mee dat het technisch beleidsplan zich in de eindfase bevindt. Verder is de scouting binnen d’Olde Veste’54 op orde en wordt er een spelervolgsysteem gehanteerd.

Bestuursgroep Voetbalzaken:
Jan Keuning lichtte de taken toe: zorg voor de lagere seniorenteams, het wedstrijdsecretariaat en de scheidsrechterscommissie, die een zorgenkindje was. Maar sinds kort is er via de website een scheidsrechtersforum, waarop mensen die willen fluiten een wedstrijd kunnen reserveren. De ervaringen zijn positief.

Bestuursgroep Jeugdzaken:
Wout Buitink gaf aan dat er vele gesprekken zijn geweest en volgen met andere bestuursgroepen om zaken af te stemming, zoals spelersindelingen, evenementen, cursussen en ouderavonden.

Bestuursgroep Vrouwen:
Maarten de Boer zei dat de damesafdeling nog altijd groeiende is: 140 dames/meisjes en 9 teams. Ook hier is er een technisch beleid en zijn er activiteiten om de binding tussen de teams te versterken. Het niveau mag een tandje hoger en daarom komt er een beleidsplan. ‘Een mooie uitdaging.’

Bestuursgroep Beheer, Accommodatie en Materialen:
Roel Koolma deelde mee dat de bouw van de uitbreiding van de kleedkamers dinsdag is begonnen. Een deel moet door zelfwerkzaamheid worden gedaan. ‘Anders moeten we straks meer huur betalen en dan komt het niet goed.’ He gaat om grond-, straat-, tegel – en schilderwerk.

Bestuursgroep Kantinezaken:
Michel Holleboom meldde dat er een tekort aan vrijwilligers is, maar door persoonlijke benadering zijn nieuwe mensen gevonden om de keuken en de bar te bemensen. Ook spelers van het eerste elftal helpen draaien ’s ochtends diensten. Maar: hoe meer mensen, hoe lichter werk (minder diensten). Verder komt er een plan om de kantine te vernieuwen.

Bestuursgroep Evenementen:
Deze bestuursgroep kwam in een gespreid bedje, omdat al veel commissies waren, die activiteiten organiseerden. Er zijn gesprekken geweest met de Supportersclub, jeugdactiviteitencommissie en nertactiecommissie. De bestuursgroep Evenementen coördineert deze activiteiten en maakt draaiboeken. De groep zoekt mensen die niet structureel iets voor de club willen doen, maar wel eens bij een activiteit willen helpen.

Bestuursgroep Commerciële Zaken:
Het gaat goed: Er is een toename van 20% van het aantal sponsoren en sponsorgeld in het afgelopen jaar. ‘Een goede prestatie, gezien deze economische tijd.’ De Business Club Olde Veste is gekomen, er zijn nieuwe bordsponsoren bij gekomen. ‘Olde Veste is interessant voor veel ondernemers en daarom willen we ook meer terugdoen: meer activiteiten.’

Hij prees de pr- en communicatiecommissie, die goede pr met de voetbalkrant, het nieuwe clubblad en de presentatiegids heeft verricht.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top