logo Olde Veste
d´Olde Veste´54 verliest van Go Ahead Kampen

d´Olde Veste´54 verliest van Go Ahead Kampen

Nieuwsbericht

Het eerste selectieteam heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop verloren. Het team, dat zwaar gehavend was door afwezigheid van onder andere 4 verdedigers, kwam in de tweede helft wel op voorsprong door een doelpunt van Tim Grasmeijer. Er waren kansen op de 2-0, maar Go Ahead wist gelijk te maken. In de 84e minuut kreeg d’Olde Veste een penalty tegen, die niet onbenut werd: 1-2.

Door de nederlaag en de andere uitslagen bezet Olde Veste momenteel de elfde positie. Deze plaats betekent nacompetitievoetbal.

Hieronder een videoverslag van deze wedstrijd, deze week gemaakt door Video de Boer:

Foto’s staan in het fotoalbum.

Hieronder een uitgebreid wedstrijdverslag:

d’Olde Veste’54 geeft winst uit handen

De winterstop is voorbij en de competitie gaat weer verder. Afgelopen zaterdag speelde het eerste selectieteam van d’Olde Veste’54 tegen Go Ahead Kampen. De Kampenaren bezetten op het moment dat de wedstrijd begon de achtste plek op de ranglijst, twee plaatsen hoger dan hun opponent uit Steenwijk. Het verschil tussen beide teams bedroeg slechts twee punten. Met winst zouden de  blauwgelen minimaal één plekje kunnen stijgen. Tien minuten voor tijd zag het er inderdaad zo naar uit…

Door Maud Belder

Tweemaal belangrijke redding
Zowel d’Olde Veste als Go Ahead Kampen gingen voor de volle winst. De teams staan in de onderste regionen van de klasse, dus de drie punten zijn van harte welkom. In de beginfase waren beide ploegen alert en kregen ze beide een grote kans op een goal. Yannick Kattenberg zorgde ervoor dat Olde Veste na elf minuten niet tegen een achterstand aan hoefde te kijken, door de bal van de doellijn te halen. Tien minuten later deed een verdediger van Go Ahead hetzelfde, nadat Kevin de Vries vanuit een corner de bal richting het doel kopte.

Mooiste kans
Beide clubs creëerden redelijk wat kansen tijdens de wedstrijd. De mooiste kwam van de schoen van Edwin Maters. Na een goede aanname schoot hij vanuit een draai de bal op de lat. Een prachtige actie van de nummer 10 van d’Olde Veste, wat heus mocht resulteren in een goal.

De doelpunten
Tim Grasmeijer is topscorer van het tweede elftal van de Steenwijkers met 19 goals. Dit is de reden dat hij zich mocht toevoegen aan de eerste selectie. De verwachtingen rondom zijn komst maakte hij waar in de wedstrijd tegen de Kampenaren. In de 62e minuut bracht hij d’Olde Veste op een 1-0 voorsprong, na een voorzet van Clint Kruisweg.

Tot de 79e minuut leek er niets aan de hand voor de blauwgelen. Go Ahead was even de weg kwijt na het doelpunt van Grasmeijer, maar de ploeg van Marcel van de Stegge kwam terug in de wedstrijd. Op het middenveld van hun tegenstander werd balverlies geleden, waardoor Nick Bakker alleen voor keeper Richard Strijker kwam te staan. De speler van Kampen faalde niet. Hij zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. Vier minuten later gaf scheidsrechter Rorije een penalty aan de roodgelen na een overtreding door Kevin de Vries, waaruit Sander Morren de 1-2 scoorde.

Frustratie
Nadat de Kampenaren een voorsprong namen, was het gedaan met de wedstrijd. De jongens van Olde Veste probeerden nog het een en ander, maar het mocht niet baten. De frustratie was groot in het team van trainer Arno Hoekstra. Pech en onnodig balverlies werden gezien als de grootste oorzaken van het verlies. “Tsja, ik denk dat het onnodig verliezen van de bal ons heeft genekt. Daardoor ontstaat de eerste goal van onze tegenstander. Daarna gebeurt er wat met ons, maar wat? Ik heb echt geen idee. Dit was niet nodig,” aldus verdediger Yannick Kattenberg.

Ook Hoekstra vond het puntenverlies van zijn ploeg onnodig. Volgens de leidsman van het eerste elftal had zijn team moeite met het spel van de tegenstander. “Zij waren niet beter en creëerden niet meer kansen, maar wij konden de ruimtes moeilijk vullen. Ook hadden we het moeilijk met de omschakeling. Maar als we een kwartier voor tijd nog met 1-0 voor staan, dan mogen we dat nooit uit handen geven,” baalde Hoekstra.

Door de winst van DZC’68 op NSC, staat d’Olde Veste nu elfde. Dit betekent dat ze in de gevarenzone zitten. Maar het seizoen duurt nog twaalf wedstrijden, er is nog van alles mogelijk!

Opstelling d’Olde Veste’54:

DOEL: Richard Strijker

VERDEDIGING: Yannick Kattenberg, Paul Hilbink, Kevin de Vries, Martijn Strijker.

MIDDENVELD: Tieme Smook (77. Friso Bakker), Gossen Smit, Edwin Maters.

AANVAL: Jakko Veenstra (46. Clint Kruisweg), Wilko Vroege (74. Sander Couperus), Tim Grasmeijer.

Scoreverloop:

62e minuut: Tim Grasmeijer 1-0

79e minuut: Nick Bakker 1-1

83e minuut: Sander Morren 1-2
Kaarten:

86e minuut: Edwin Maters (geel)

88e minuut: Gossen Smit (geel)

Volgende week speelt d’Olde Veste 1 uit tegen AZSV in Aalten.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top