logo Olde Veste
Deel 2 In The Picture: Kevin de Vries

Deel 2 In The Picture: Kevin de Vries

Nieuwsbericht

Dit is het tweede deel van de rubriek In The Picture, met Kevin de Vries in de hoofdrol. Erwin van Luik wees Kevin als volgende aan, Kevin passt de bal op zijn beurt door aan Edwin Maters.

Een echte Steenwijker in hart en nieren. Speelde bij vv Steenwijk, Alcides en Heerenveen. Had ‘een hekel’ aan Olde Veste, maar koos uiteindelijk eieren voor zijn geld omdat hij hoger wilde spelen. Heeft hier geen spijt van. Hij is de jongste speler van het eerste elftal en  heeft een mentaliteit om jaloers op te zijn. Dit keer In The Picture: Kevin de Vries.

 

“In het team zijn we erg direct tegenover elkaar. We zeggen wat we denken en dat moet kunnen. Het houdt ons scherp.”

 Naam:  Kevin de Vries
 Leeftijd:  18 jaar
 Geboren in:  Steenwijk
 Woont in:  Steenwijk
 School:  CIOS in Heerenveen
 Werk:  Schoonmaker bij QPack
 d’Olde Veste sinds:  Ongeveer 4 jaar
 Positie:  Rechtsback en/of centrale verdediger
 Mooiste voetbalclub: Ajax
Houdt van: ‘Waar ik van houd? Voetbal, haha.’
Houdt niet van: ‘Mensen die achter je rug om over je kletsen. Als je iets van iemand vindt, zeg het dan gewoon eerlijk tegen diegene en draai er niet omheen.’
Beste film: ‘Conan, een van de mooiste actiefilms.’
Beste muziek: ‘Van Eminem tot Racoon en van Adele tot Coldplay. Dat harde ‘geboem’ hoeft niet van mij.’
Het beste eten: Mexicaanse wraps
Favoriete vakantiebestemming: Italië

 

1. Waarom heb je het oude basketballveldje aan de Oostercluft uitgekozen voor het interview?
“Daar is het voor mij allemaal begonnen. Ik voetbalde en leerde met en van andere jongens. Dankzij dat veldje ben ik echt wat gaan doen met voetbal.”


2. Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik woon samen met mijn ouders thuis, mijn broer woont samen met zijn vriendin. Dus nu ben ik heerlijk als enig kind in huis.”

3. Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Ik vind respect erg belangrijk. Je hoort goed om te gaan met je medemens, dat lijkt me logisch. Veel mensen doen dat niet, het is iets wat ik niet begrijp. Iedereen is hetzelfde, dus waarom zou je een ander zo behandelen als jij niet van diegene verschilt?”


4. Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Mijn gezin. Dat is echt veruit het belangrijkste. Dankzij mijn ouders heb ik veel kunnen doen op voetbalgebied en sta ik nu waar ik wil staan. Zij brachten me naar Heerenveen en naar Meppel, zodat ik daar kon voetballen. Ik ben erg dankbaar voor de steun die ze mij geven, zonder hen was het misschien niet zo gelopen. Vanzelfsprekend is voetbal ook belangrijk voor mij, omdat ik daar dagelijks mee te maken heb. Met mijn studie heb ik het profiel ‘Voetbal’ gekozen, waarmee ik onder andere trainer kan worden. Daar ligt mijn ambitie.”


5. Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Het hoogst haalbare met voetbal. Realistisch gezien is dat de Topklasse halen, het maakt me niet uit met welke club. Doordat ik nu bij het eerste elftal zit, leer ik een heleboel nieuwe dingen. Ik ben de jongste van het team, maar daar zie ik het voordeel van in. De andere jongens hebben meer ervaring, waardoor ik erg veel van hen leer. Ook de trainer is ervaren en goed. Ontzettend leuk om in zo’n team te spelen, ik word er alleen maar beter van!”


6. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
“Daar leef ik voor, ik doe niets anders dan trainen, training geven en studeren over voetbal. Dat zegt wel genoeg!”


7. Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Gezelligheid, dat maakt een club mooi. Wanneer mensen binnen de club leuk met elkaar omgaan en plezier hebben met elkaar, dan ben je al een heel eind op weg om een mooie club te worden.”

8. Wat vind je van d’Olde Veste?
“Ik wilde vroeger nooit bij Olde Veste spelen, omdat vv Steenwijk ‘mijn club’ was. Maar nu ik er speel besef ik dat het echt een mooie vereniging is. Zij heeft de gezelligheid en het warme thuisgevoel.”

9. Hoe ben je bij d’Olde Veste terecht gekomen?
“Nadat ik een aantal jaar geleden was afgevallen bij een selectieprocedure voor Heerenveen, adviseerden zij mij om bij een divisieclub te gaan spelen. Tsja, toen kwam Olde Veste en moest ik daar wel voetballen. Achteraf een hele goede keuze!”

10. Verricht je nog bepaalde werkzaamheden voor de club?
“Vorig jaar heb ik de F3 getraind, dit jaar train ik de F2 en de C2. Ook ben ik af en toe aanwezig bij de techniektraining van de E1. Ik doe dit omdat ik stage moet lopen voor mijn opleiding, maar ook omdat ik het geweldig vind om te doen. Zo kan ik anderen helpen, dingen leren en beter maken.”

11. Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Het seizoen 2009/2010 met de A1. Dat jaar wonnen we de beker en werden we tweede in de 2e Divisie. Dat was echt een mooi jaar!”

Hieronder opnamen van de kunsten van Kevin, vier jaar geleden:

 

Kevin passt de bal naar Edwin Maters.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top