logo Olde Veste
Deel 3 In The Picture: Edwin Maters

Deel 3 In The Picture: Edwin Maters

Nieuwsbericht

Toen hij zes weken oud was, verhuisde hij samen met zijn gezin naar Duitsland. Na een aantal jaar over de grens gewoond te hebben, kwam het gezin terug naar Nederland. Eenmaal terug wist deze jongen meteen dat d’Olde Veste’54 zijn club zou worden. In deel 3 van In The Picture: Edwin Maters.

“d”Olde Veste is de mooiste voetbalclub van het land.”

Naam: Edwin Maters
Leeftijd: 22 jaar
Geboren in: Wezep
Woont in: Nijensleek
School: Bedrijfseconomie
Werk: Momenteel niets
d’Olde Veste’54 sinds: 2000
Positie: Centraal op het middenveld
Mooiste voetbalclub: “Na Olde Veste? Feyenoord.”
Houdt van: “Bijna alle sporten, zowel om te doen als om te kijken. Verder houd ik ervan om met vrienden in de kroeg een potje te kaarten.”
Houdt niet van: “Schoonmaken en spruiten.”
Beste film: Shawshank Redemption
Beste muziek: “Ik luister van alles, maar als ik in de auto zit dan zet ik het liefst een hardcore/hardstyle cd’tje op.”
Het beste eten: “De macaroni van mijn moeder.”
Favoriete vakantiebestemming: Turkije, Hongarije


1.
Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik heb twee oudere broers en een broertje. Mijn vader werkt bij de marechaussee, mijn moeder is kleuteronderwijzeres. We wonen met z’n vieren thuis, omdat mijn twee oudere broers op zichzelf wonen.”


2. Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Eerlijkheid vind ik erg belangrijk. Zodra je liegt, kan je veel kapot maken. Ik weet genoeg voorbeelden, maar die houd ik liever voor me. Eerlijkheid duurt het langst.”

3. Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Dat je geniet van alles wat je doet. Alles wat ik tot nu toe wilde doen, heb ik gedaan. Doe wat je leuk vindt!”

4. Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Een leuk huisje, een gezin en een goede baan. Oké, en misschien een zwembad bij het huis.”

5. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
“Ik ben er iedere dag mee bezig, dus het is best belangrijk voor me. Wanneer ik niet train, dan trap ik wel een balletje met vrienden of ik ga naar een wedstrijd van Feyenoord. Ik merkte tijdens mijn schouderblessure dat voetbal voor mij echt belangrijk is. Op dat moment deed ik de CALO, maar wegens die blessure moest ik stoppen met de opleiding. Nu kan ik ermee leven, maar toen was het echt even lastig.”

6. Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Naast dat een voetbalclub prestatiegericht moet zijn, is gezelligheid toch echt het belangrijkste. En elk lid van een club moet gelijk behandeld worden, alle teams en leden zijn gelijk.”

7. Wat vind je van d’Olde Veste?
“Ik ben ermee opgegroeid, kom er al vanaf mijn 11e jaar. Het is de mooiste club van het land! De vereniging is ontzettend gezellig, iedereen kent elkaar.”

8. Hoe ben je bij d’Olde Veste terecht gekomen?
“Mijn vriendjes speelden allemaal bij Olde Veste en ik wilde daarom graag bij de club spelen. Maar ik zat op Judo en mijn ouders hadden liever dat ik die sport bleef doen. Uiteindelijk heb ik ze kunnen overhalen en nu komen ze elke thuiswedstrijd kijken.”

9. Verricht je nog bepaalde werkzaamheden voor de club?
“Één keer in de maand heb ik kantinedienst en ik maak de voorbeschouwingen van de wedstrijden van ons team. Ik heb een paar keer de MC1 trainen gegeven, maar op dit moment heb ik het te druk om dat door te zetten.”

10. Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Dat zijn er meer dan één. In 2010 speelden we een thuiswedstrijd tegen Urk. Vijf minuten voor tijd scoorde ik de 2-1. Helaas maakte de tegenstander tien seconden later de gelijkmaker, maar door de honderden supporters was het een onvergetelijk Olde Veste moment. In 2008 speelden we uit tegen Harkemase Boys (6-0 verlies) en ook daar waren ongeveer honderd supporters bij. Dat is echt fantastisch!

Ik weet ook nog de wedstrijd tegen HZVV, waar ik de assist gaf bij de enige goal van de wedstrijd. In de Zwolse Courant stond zelfs een groot stuk over de wedstrijd.”

Edwin passt de bal door naar Friso Bakker.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top