logo Olde Veste
Deel 4 In The Picture: Friso Bakker

Deel 4 In The Picture: Friso Bakker

Nieuwsbericht

Deze verdedigende middenvelder wil veel van de wereld zien, maar heeft ook andere doelen voor zichzelf gesteld. Een leuke baan in het onderwijs en in de Hoofdklasse spelen met zijn club horen daar bij. Na een lange tijd blessureleed, speelde hij afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Kampen eindelijk weer een competitiewedstrijd. Dit keer staat gymdocent Friso Bakker In The Picture.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Mijn mooiste moment met d’Olde Veste moet nog komen.”

 

Naam: Friso Bakker
Leeftijd: 23
Geboren in:  Wolvega
Woont in:  Wolvega
School: De ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) afgerond
Werk:  Gymleraar in het basisonderwijs.
D’Olde Veste sinds: “2007/2008. Ik heb de club leren kennen, omdat ik hier eerst trainer van de jeugd was. Ik speelde bij FC Wolvega en heb daarna de overstap naar Olde Veste gemaakt. Ik kende Arno al, en ik wist dat hij een goede trainer was. Via hem ben ik eigenlijk bij de club gekomen.”
Positie:  Verdedigende middenvelder
Mooiste voetbalclub:  “Dat is een mooie vraag. D’Olde Veste natuurlijk! Ajax en Heerenveen zijn ook mooie clubs.”
Houdt van:  “Sporten en gezelligheid.”
Houdt niet van:  Friso zette deze vraag in de wacht, omdat hij niet kon bedenken waar hij niet van houdt. “Schrijf maar iets op van klagende mensen, dat vind ik best vervelend,” zei hij uiteindelijk.
Beste film: “Scarface. Die film heb ik al een aantal keer gezien, maar hij blijft goed. Verder kijk ik ook  graag naar animatiefilms.”
Beste muziek:  “Ik luister veel naar Donavon Frankenreiter, The Kooks, Paolo Nutini, Jack Johnson en Kings of Leon.”
Het beste eten:  Pasta
Favoriete vakantiebestemming:  “Als er strand en zon is, vind ik het prima!”


1. Kan je wat over je gezin vertellen?
“We woonden met z’n vieren thuis: mijn ouders, mijn zus en ik. M’n zus woont nu in Amsterdam en ik woon samen met mijn vriendin in Wolvega.”

2. Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Eigenlijk dezelfde normen en waarden die in de vorige interviews genoemd zijn, zoals respect. Normaal doen tegen elkaar, afspraken na komen etc. In de lessen die ik geef, kom ik situaties over waarden en normen vaak tegen. Het is belangrijk dat we kinderen leren omgaan met hiermee.’’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3. Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Familie en vrienden zijn vanzelfsprekend belangrijk voor mij. Ik moet er niet aan denken dat hen iets overkomt. Zij zijn de mensen waarmee ik de meeste tijd doorbreng, ik zou niet zonder hen kunnen. Voetbal speelt natuurlijk ook een grote rol in mijn leven, daar ben ik bijna elke dag mee bezig.”

4. Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Op het gebied van voetbal zou ik graag in de Hoofdklasse willen voetballen met Olde Veste. Dat lijkt me echt mooi om dat mee te maken met deze club. Qua werk zou ik een leuke baan willen hebben in het onderwijs. Op dit moment heb ik maar een aantal uren in het basisonderwijs als gymleraar, maar ik ben eigenlijk nog op zoek naar meer uren. Helaas is er op dit moment niet veel te vinden.. Verder wil ik nog wel wat van de wereld zien. Landen als Australië en Indonesië spreken mij erg aan.”

5. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
“Ik ben ermee opgegroeid, al vanaf mijn vijfde speel ik voetbal. Het is een deel van mijn leven. Ik ben best lang geblesseerd geweest, dan begin ik echt te merken dat ik het spelletje mis. Nu ik weer op het veld heb gestaan, besef ik hoe heerlijk dat is!”

6. Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Nadat het voor iedereen gezellig moet zijn, vind ik de jeugd heel belangrijk. De ontwikkeling van de jeugd(teams) is de basis van een club waarmee je verder komt. Dit bepaalt o.a. hoe hoog het 1e en het 2e team speelt. Het 2e staat momenteel bovenaan in de reserve hoofdklasse, dus dat is top.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


7. Wat vind je van d’Olde Veste?
“Ik vind het een hele mooie en gezellige club. Ondanks het feit dat ik nog niet erg lang bij Olde Veste speel, ken ik al veel mensen. Het is een echte familieclub, altijd gezellig!”

8. Verricht je nog bepaalde werkzaamheden voor de club?
“Momenteel doe ik dat niet, maar ik heb twee jaar de E1 en de D1 getraind. Ik heb voor volgend seizoen aangeven eventueel weer werkzaamheden te willen gaan verrichten voor de club.”

9. Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Die moet nog komen hè, haha. Of kampioen worden met het eerste of via de nacompetitie promoveren naar de Hoofdklasse. Dat zou zeker kunnen met dit team, maar dan moet het ons ook mee zitten. Minder blessures zou al een heel stuk helpen.”

Friso passt de bal door naar Yannick Kattenberg.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top