logo Olde Veste
Deel 5 In The Picture: Yannick Kattenberg

Deel 5 In The Picture: Yannick Kattenberg

Nieuwsbericht

Dit is zijn eerste seizoen bij het eerste elftal van d’Olde Veste’54, waar hij vorig seizoen nog in de A1 speelde. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin in de selectie, want ‘het is een supergezellig team’. Deze rechtspoot speelt al vijftien jaar bij de blauwgelen. In deel 5 van In The Picture: Yannick Kattenberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


“D’Olde Veste is mijn ‘cluppie.’”

Naam: Yannick Kattenberg
Leeftijd: 20 jaar
Geboren in: Steenwijk
Woont in: Groningen
School: Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit
Werk: “In Groningen werk ik bij Marketing Tools, waarvoor ik flyer. Als ik in Steenwijk ben, werk ik bij de McDonald’s.”
D’Olde Veste sinds: “Ik begon op mijn 4e/5e jaar met voetbal, dus ik speel al sinds 1996 bij d’Olde Veste.”
Positie: Rechtsachter of op de nummer acht positie
Mooiste voetbalclub:  Feyenoord
Houdt van: “Sporten en gezelligheid met vrienden. Vakanties met mijn vrienden zijn altijd fantastisch, evenals een potje pokeren of FIFA.”
Houdt niet van: “Mensen die het achter de ellebogen hebben.”
Beste film: Shawshank Redemption
Beste muziek:  “Hm, ik heb een erg brede smaak. Het ligt er maar net aan in welke stemming ben. Tijdens uitgaan luister ik dancemuziek, maar wanneer ik voor school bezig ben luister ik meer naar de Top-40.”
Het beste eten:  Pasta’s en Chinese gerechten
Favoriete vakantiebestemming: Spanje


1. Kan je wat over je gezin vertellen?
“We woonden thuis met z’n vieren, mijn ouders, broer en ik. Mijn broer woont sinds kort in Utrecht en ik woon al zo’n anderhalf jaar in Groningen. Het is heerlijk om op kamers te wonen, omdat ik zelf kan bepalen hoe ik mijn dag indeel en kan beslissen wat ik doe.”

2. Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Respect vind ik vanzelfsprekend een belangrijke waarde. Ik wil met respect behandeld worden, dus behandel ik anderen met respect. Eerlijkheid is ook belangrijk, omdat dat de basis is voor vertrouwen. Wanneer een mens vertrouwen heeft in zichzelf en in anderen, kan het zelfvertrouwen groeien en voelt diegene zich beter.”


3. Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Ik zou niet zonder mijn vrienden en familie kunnen, omdat ik het verschrikkelijk vind om alleen te zijn, dat is niets voor mij. Ook kan ik me niet indenken dat ik zonder een sport zou moeten leven.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4. Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Het lijkt me gaaf om na mijn studie een goede baan bij een groot bedrijf te hebben, zoals manager. Verder wil ik graag op mijn hoogste niveau spelen met voetbal. Een mooi huis en een goed gezin wil ik natuurlijk ook, maar ik heb geen specifieke doelen voor ogen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”

5. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
“Heel belangrijk, ik heb altijd gevoetbald. Een ernstige blessure is mij nog nooit overkomen, maar ik heb wel eens acht weken aan de kant gestaan. Dat was echt verschrikkelijk. Ik weet zeker dat ik mijn hele leven zal blijven voetballen, al is het in het recreatieteam.”

6. Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Naast dat voetbal en presteren belangrijk zijn voor een club, is het ook van belang dat de leden het gezellig hebben met elkaar. Door activiteiten of gezellige avonden te organiseren kan een verenging dat behalen. Mensen vormen de club, dus als zij het leuk en gezellig hebben met elkaar, dan is de club dat ook.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


7. Wat vind je van d’Olde Veste?
“Het is echt mijn ‘cluppie.’ Ik heb nooit ergens anders gevoetbald en ken bijna iedereen hier.”

8. Hoe ben je bij d’Olde Veste terecht gekomen?
“Na het halen van mijn zwemdiploma mocht ik een sport kiezen en natuurlijk koos ik voetbal. Ik mocht kiezen tussen VV Steenwijk en D’Olde Veste. Al mijn vriendjes speelden bij D’Olde Veste, vandaar dat ik voor deze club heb gekozen.”


9. Verricht je nog bepaalde werkzaamheden voor de club?
“Omdat ik Groningen woon, is het lastig om een team te trainen. Ik help wel vaak mee met toernooien, zoals het Cor Bakker Toernooi.”

10. Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Dat was met de A1 in het seizoen 2009/2010. We speelden in de tweede divisie, waarin we de tweede plek behaalden. De beker wonnen we dat jaar, echt het toppunt van onze prestaties! Ik zat in een team met al mijn vrienden. Dat was het mooiste seizoen tot nu toe.”

Yannick passt de bal door aan Sander Couperus.

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top