logo Olde Veste
Voorbeschouwing d’Olde Veste’54 1 – Go Ahead Kampen

Voorbeschouwing d’Olde Veste’54 1 – Go Ahead Kampen

Nieuwsbericht

Aankomende zaterdag hervat d’Olde Veste’54 1 na een korte winterstop weer de competitie. Een paar weken winterstop die erg gewenst waren, na een erg wisselvallige eerste seizoensdeel. Knappe overwinningen werden afgewisseld door domme nederlagen. Ook de grote groep geblesseerden deed de positie op de ranglijst geen goed. Na een trainingskamp in het Spaanse Marbella en twee oefenpotjes op het eigen kunstgras, gaat het nu weer om de punten.

OV heeft tegen elke tegenstander uit de competitie inmiddels eenmaal gevoetbald. En zoals eerder vermeld, tegen de één was het resultaat beter dan tegen de ander. Uit in Kampen (Go Ahead) behaalde de selectie van trainer Hoekstra een knappe 2-3 overwinning.

 

 

 

 

 

 

Iets waar het na zo’n uur spelen niet op leek. GA Kampen leidde verdiend met 2-0. Op dat moment liet de jonge groep zien dat het over een sterke wilskracht en conditie beschikt en werden de drie punten alsnog uit het vuur gesleept. In Kampen werd de wedstrijd nog afgewerkt onder de brandende zomerzon, aankomende zaterdag zal het niet warmer worden als een graad of 7.

Go Ahead Kampen draait net zoals de blauwgelen een wisselvallig seizoen. Was de competitiestart na de nederlaag tegen OV nog redelijk tot goed te noemen, in het najaar werden weinig punten gepakt. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werd er één in winst omgezet. Niet alleen qua seizoensverloop lijken beide clubs op elkaar, ook qua doelsaldo en scorende spitsen zijn beide verenigingen haast identiek. Zo wist Go Ahead ook pas 21 keer het net te vinden, tegenover de 17 keer dat OV dat wist te presteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Topscorer is Kevin Smit met 4 doelpunten. Daarmee heeft hij zelfs nog een doelpunt meer dan het drietal topscorers aan Steenwijkse zijde. Ook mochten beide defensies in
totaal 23 maal vissen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds de winterstop heeft trainer Hoekstra, Tim Grasmeijer bij de selectie gehaald. Mede door zijn 19 doelpunten in de eerste competitiehelft, had hij een groot aandeel in de topprestaties van ons tweede elftal in de reserve hoofdklasse. Omdat bij het eerste team het scorende vermogen en de creativiteit af en toe ontbrak, hoopt de trainer hiermee iets te forceren. In de beide oefenwedstrijden heeft hij een goede indruk achter
gelaten.

Bij Olde Veste ontbreken aankomende zaterdag een drietal spelers. Rein Werumeus Buning ontbreekt door een gebroken middenvoetsbeentje. Kevin Strampel wordt begin februari geopereerd aan zijn binnenste en buitenste kruisbanden en aanvoerder Erwin van Luik krijgt zo spoedig mogelijk een matje in zijn onderbuik, om de boel te verstevigen. Helaas zijn dit blessures die niet binnen 1 à 2 weken verholpen zijn. Friso Bakker is nog een vraagteken!

De wedstrijd aankomende zaterdag begint om klokslag 15.00 uur en staat onder leiding van dhr. B Rorije.

We hopen u allen te verwelkomen op het sportpark om ons eerste elftal te ondersteunen.

Edwin Maters

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top