logo Olde Veste
d’Olde Veste’54 ontvangt cheque van Vredenburg Installatietechniek

d’Olde Veste’54 ontvangt cheque van Vredenburg Installatietechniek

Nieuwsbericht

Namens vv d’Olde Veste’54 ontving Harry van Dalfsen van de Bestuursgroep Commerciële Zaken zaterdagochtend een cheque van € 250,- van Vredenburg Installatietechniek, die tevens sinds het begin van het nieuwe seizoen sponsor is van d’Olde Veste’54.

De top 12 van de verenigingen ontvingen zaterdag een cheque. De andere verenigingen krijgen het bedrag binnenkort in hun clubkas gestort. Het bedrijf had vorig jaar een verenigingsactie: wie een set zonnepanelen kocht en liet installeren, mocht € 25,- schenken aan een vereniging, een stichting of een goed doel, het liefst lokaal.

‘Als ondernemer wordt je vaak benaderd om een vereniging te steunen door sponsoring. En die vraag wordt alsmaar groter, omdat de kosten voor een vereniging stijgen en de gemeentelijke bijdrage wordt alsmaar minder. Aan de andere kant denkt een ondernemer bij zo’n verzoek: wat krijg ik ervoor terug?’, zegt Harm Vredenburg,  die naast sponsoring het ook op een andere manier doet.

‘Door deze actie komen jullie met elkaar in contact en zo kun je elkaar boeien: Want hoe werkt het bij een andere vereniging? Er zijn ontzettend veel vrijwilligers  werkzaam om een vereniging draaiende te houden. Maar het geeft wel een gemeenschapsgevoel binnen de vereniging. En door deze actie ontstaat er een gezamenlijk gemeenschapsgevoel.’

FC Oldemarkt is een prachtig voorbeeld. Door een stichting in het leven te roepen en vele vrijwilligers op te roepen, wordt hier de duurzaamste sportaccommodatie van het land gebouwd. ‘Het mes snijdt aan twee kanten: geen energiekosten, waardoor we de contributie laag kunnen houden, zodat lidmaatschap laagdrempelig blijft’, zei voorzitter André Brus, die andere verenigingen uitnodigde om eens een kijkje in deze keuken te nemen om zo ideeën op te doen.

Harry van Dalfsen van d’Olde Veste’54 raadde andere verenigingen aan hun sponsoren te koesteren. ‘Het is geven en nemen. Wij organiseren veel voor onze sponsoren. Activiteiten, maar ook aandacht zoals deze actie met foto plaatsen op de website en in ons clubblad.’

Martin van de Par van vv Steenwijk: ‘Elk team doet iets voor hun sponsor. Zoals auto’s wassen bij een autobedrijf, die sponsor is of ramen lappen bij een kantoor. Dat wordt enorm gewaardeerd.’

Er werden genoeg ideeën geventileerd en er zullen nog vele volgen, want Vredenburg Installatietechniek zet deze actie ook in 2012 voort: niet alleen een donatie bij aanschaf van zonnepanelen, maar ook bij aanschaf en installatie van een cv-ketel.

Kortom: een win- win situatie voor bedrijf en goede doelen of verenigingen in heel Steenwijkerland of daarbuiten.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top