logo Olde Veste
Deel 6 In The Picture: Sander Couperus

Deel 6 In The Picture: Sander Couperus

Nieuwsbericht

Ambities heeft hij genoeg en voor een pittige uitdaging deinst hij niet terug. Deze spits van het eerste elftal kende een krappe drie jaar geleden zijn huidige club niet, iets wat hij zich nu niet meer kan voorstellen. Hij heeft veel bewondering voor zijn pake en beppe (Fries voor opa en oma). “Hoe zij nu nog, op 80-jarige leeftijd, in het leven staan, dat is echt bijzonder.” Deze keer In The Picture: Sander Couperus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ons team is erg jong. De concurrentiestrijd is moordend, niet één van ons heeft altijd in de basis gestaan. We gaan daar met z’n allen erg goed mee om.”

 

Naam: Sander Couperus
Leeftijd: 21 jaar
Geboren in: Reduzum, Friesland
Woont in: Groningen
School: Sportmanagement aan de Hanzehogeschool in Groningen
Werk: “Ik werk in een callcenter. Mijn taak is het verkopen van abonnementen en dergelijke voor HI en KPN.”
D’Olde Veste sinds: “Dit is mijn tweede jaar, dus sinds 2010 voetbal ik bij d’Olde Veste.”
Positie: Spits, links- en rechtsvoor
Mooiste voetbalclub: SC Heerenveen
Houdt van: “Gezelligheid en ik houd van de zondag. Heerlijk niets doen, beetje voetbal kijken.”
Houdt niet van: “Als reserve op de bank zitten. En ik vind het verschrikkelijk als mensen vooroordelen hebben over een ander.”
Beste film: “The Green Mile, echt een aanrader!”
Beste muziek: “Mijn muzieksmaak is erg breed, maar ik houd het meest van dirty house.”
Het beste eten: Lasagne
Favoriete vakantiebestemming: “Oostenrijk, dat is er met de paplepel ingegoten. Elk jaar gaan we op wintersport naar dat land, heerlijk!”


1. Kan je wat over je gezin vertellen?
“Mijn ouders scheidden toen ik zeven jaar was, maar ik heb er nooit last van gehad. Ze kunnen goed met elkaar overweg. Nu hebben ze allebei weer een partner: mijn vader is opnieuw getrouwd en mijn moeder heeft een vriend. De twee zoons van haar vriend zijn al jarenlang hele goede vrienden van mij. In het begin was dat even wennen, maar nu is het normaal. Ik heb ook nog een zus, zij werkt in Amsterdam als politieagente.”


2. Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Ik vind het belangrijk dat er aan iedereen gedacht wordt. Ik zeg altijd maar zo: als iedereen aan zichzelf denkt, wordt er aan iedereen gedacht. Hiermee bedoel ik dat je iets van je eigen leven moet maken. Wanneer anderen je nodig hebben, moet jij ze die aandacht gunnen. Dus: denk aan jezelf, maar ook aan een ander.”

3. Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Mijn familie en vrienden zijn veruit het belangrijkste in mijn leven. Toen ik een dierbaar familielid bijna kwijtraakte, realiseerde ik me hoe belangrijk familie en vrienden voor mij zijn. Naast deze twee, speelt ook voetbal een grote rol in mijn leven. Ik doe het al zo lang, kan niet meer zonder. De spanning voor de wedstrijd vind ik fantastisch, evenals het spelletje zelf en de band die je opbouwt met het team.”

4. Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Ik ambieer om intern bij SC Heerenveen aan de slag te gaan, dat lijkt me fantastisch. Ik help met Kidsdagen van de club en ik heb er stage gelopen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
“Al vanaf mijn vijfde jaar voetbal ik. Het is de enige sport die ik al zolang achter elkaar beoefen en ik geniet er nog steeds van.”

6. Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Het vereiste vind ik, in het geval van amateurvoetbal, dat er gezelligheid moet heersen bij een club. Na een wedstrijd of training of tijdens een gezamenlijke avond gezellig rondhangen met leden en teams. Maar ambitie mag niet missen, de knop moet op het juiste moment weer om en de focus hoort dan op het voetbal te liggen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Wat vind je van d’Olde Veste?
“Ik kende de vereniging niet voordat ik hier terecht kwam, maar ik maak nu deel uit van een fantastische club! Wat ik echt bijzonder vind, is de betrokkenheid van de supporters bij de club. Als wij moeten spelen, thuis of uit, dan is er altijd een vaste groep ouders die langs de lijn staat. Dat zijn de echte, trouwe supporters.”

8. Hoe ben je bij d’Olde Veste terecht gekomen?
“Ik liep stage bij SC Heerenveen, voor de Kidsclub. Gerjan van der Hoogen werkte daar ook en samen hebben we heel wat uren in de auto gezeten. Via hem hoorde ik van d’Olde Veste en zo kwam het tot een gesprek met Arno Hoekstra en Folkwin Holtrop. Op die manier ben ik bij de club gekomen.”

9. Verricht je nog bepaalde werkzaamheden voor de club?
“Één keer per maand werk ik bij de snackbar van d’Olde Veste. Ik vind dat je zeker wat kan doen voor de club, omdat zij ook veel voor ons doet.”

10. Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Mijn allereerste goal voor de club scoorde ik in mijn debuutwedstrijd, thuis tegen Grijpskerk. Dat was super! De week daarna maakte ik weer een doelpunt, die was speciaal voor mijn pake (opa). Hij stond die wedstrijd ook langs de kant. Een belangrijke goal maakte ik tegen DVS, de 1-0. Dat was ook mooi.”

Sander passt de bal door aan Peter Pot.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top