logo Olde Veste
d’Olde Veste 1 laat kansen op een punt liggen

d’Olde Veste 1 laat kansen op een punt liggen

Nieuwsbericht

Foto: Cees Bergsma

Foto’s van Jacob Westra

Door Maud Belder

STEENWIJK – NSC uit Nijkerk ontving afgelopen zaterdag het eerste selectieteam van vv d’Olde Veste’54. De huidige nummer vier van de competitie moest bij de vorige ontmoeting de Steenwijkers in de laatste minuut nog een punt meegeven, maar dit keer kon NSC de volle buit incasseren. De Steenwijkse formatie verzuimde haar kansen in de laatste minuten te benutten.

“Een gelijkspel was verdiend geweest,” baalde Arno Hoekstra na afloop van de wedstrijd. “We speelden niet slecht, verdedigend stonden we erg goed. Beide ploegen creëerden weinig kansen, en dan is het zo zonde dat we via een strafschop een tegengoal krijgen.”
De ontmoeting tussen de twee clubs had vooral op het middenveld plaats. De meeste kansen ontstonden uit dode spelmomenten, zoals de eerste kans voor NSC. Ridouan Tabaouni schoot vanuit een vrije trap net naast. Niet veel later redde keeper Richard Strijker op een prachtig schot van wederom Tabaouni. De corner die daaruit voortvloeide bracht bijna een doelpunt, omdat Strijker de bal tegen de paal tikte.

Ook d’Olde Veste kreeg mogelijkheden in de eerste helft. Na een voorzet van Edwin Maters vergat Tim Grasmeijer zijn voet tegen de bal te zetten. Twintig minuten later kreeg de spits nog een kans, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. Met een 0-0 stand gingen de teams rusten.

Penalty
“In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in het eerste bedrijf,” vertelde Hoekstra. “Weinig kansen voor beide teams, tot de 75e minuut.” Richard van Schooten kwam op dat moment het strafschopgebied binnen, waar Tieme Smook hem onderuit haalde. Scheidsrechter Beltman wees resoluut naar de stip. Mohamed Ikariden faalde niet vanaf elf meter: 1-0 voor de thuisploeg.

In het laatste kwartier ging de ploeg van Hoekstra meer vooruit spelen, met Edwin Maters in de spits en Gossen Smit als invaller. De bezoekers kwamen meer voor de goal van hun tegenstander, en kregen in de blessuretijd twee levensgrote kansen op de gelijkmaker. Smit nam een vrije trap vanaf de linkerkant, die Marne Bakker via zijn schouder tegen de paal werkte. Twee minuten later was het wederom een vrije trap van Smit die voor gevaar zorgde, maar de lat bracht redding voor NSC. Het was op het nippertje, maar de thuisploeg wist de overwinning op zich te nemen.

‘Sneu voor de jongens’
“We waren erg aan elkaar gewaagd, dus een gelijkspel was zeker verdiend,” aldus Kevin de Vries na de verloren wedstrijd. “Misschien dat we wat scherper konden zijn, maar dat is het enige wat ons echt te verwijten valt. We hebben als team heel goed gestreden, iets wat we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd.” Mede-verdediger Tieme Smook vulde aan: “Zij maakten het ons wel lastig met hun spel, maar wij hielden toch goed stand. De volgende keer moeten we, naast goed spel, geluk hebben om te winnen.”
Arno Hoekstra was tevreden over het spel van zijn pupillen. “Ze hebben enorm hard gewerkt en goed gespeeld, vooral in verdedigend opzicht. Het is sneu voor de jongens dat hun harde werken niet wordt beloond,” verwoordde de coach.

Aankomende wedstrijd
Aanstaande zaterdag speelt het eerste team van d’Olde Veste thuis tegen Be Quick’28, dat veertiende staat op de ranglijst. Een spannende wedstrijd, maar het gehele team heeft het volste vertrouwen in een goede afloop. U bent van harte uitgenodigd om vanaf 15:00 uur de jongens aan te moedigen!

Opstelling d’Olde Veste:
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Tieme Smook, Kevin de Vries
Middenveld: Yannick Kattenberg, Friso Bakker, Wilko Vroege (46. Chiljon van Dalfsen), Edwin Maters en Jakko Veenstra (66. Marne Bakker)
Aanval: Tim Grasmeijer en Sander Couperus (60. Gossen Smit)

Kaarten:
Martijn Strijker (geel)
Gossen Smit (geel, geschorst voor volgende wedstrijd)
Chiljon van Dalfsen (geel)

Hieronder een videoverslag van deze wedstrijd gemaakt door Ely Hackmann.


 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top