logo Olde Veste
Deel 7 In The Picture: Peter Pot

Deel 7 In The Picture: Peter Pot

Nieuwsbericht

In 1989 maakte hij zijn debuut voor SC Heerenveen, in de wedstrijd tegen NEC. Datzelfde jaar scoorde hij zijn eerste goal voor de Friese club, tegen Excelsior. Ruim twintig jaar later maakt hij deel uit van d’Olde Veste, en traint hij volgend jaar zijn ‘eigen’ elftal. Dit keer In The Picture: assistent-trainer Peter Pot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Het is jammer om bij het eerste selectieteam weg te gaan, ik zal ze missen. Maar ik kijk enorm uit naar volgend seizoen.”

Naam: Peter Pot
Leeftijd: 40 jaar
Geboren in: Haaksbergen
Woont in: Giethoorn
Voltooide opleidingen: MAVO, MEAO
Werk: Inspecteur van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie
D’Olde Veste sinds: “2005. Ik voetbalde bij Flevo Boys in de Hoofdklasse, maar door een zware blessure kwam ik daar niet veel meer aan spelen toe. Bovendien was ik 34 jaar, dus het was de vraag of ik nog op dat niveau terug kon komen. Via vrienden ben ik terecht gekomen bij d’Olde Veste.”
Functie bij d’Olde Veste: Assistent-trainer van het eerste elftal
Mooiste voetbalclub: “Ik heb van 1987 tot 1992 bij SC Heerenveen gespeeld, zowel in de A jeugd als bij de selectie. De club is in prestaties enorm gegroeid, financieel gezond en heeft een enorme positieve uitstraling in de regio. Die club is voor mij de mooiste.”
Houdt van: “Gezelligheid, zowel buiten als binnen de sport. Ik houd van het goede in het leven, daar kan ik echt van genieten.”
Houdt niet van: “Conflicten. Ik ga ze niet uit de weg als het echt niet anders kan, maar ik houd er niet van. Ook kan ik me ergeren aan mensen die altijd maar negatief zijn.”
Beste film: “Forrest Gump, omdat er een goed, leuk verhaal achter zit. Die man is niet honderd procent, maar hij heeft wel veel dingen meegemaakt en alles uit zijn leven gehaald wat er in zat.”
Beste muziek: Jaren ’80-muziek en Blues
Het beste eten: “Pasta en rijst. Een lekker biefstukje op zijn tijd is ook niet verkeerd, net als een varkenshaasje.”
Favoriete vakantiebestemming: “Ik moet wel Spanje zeggen, haha. Al zo’n 40 jaar ga ik naar een camping in de buurt van Playa d’Aro, maar ik ben ook naar Turkije, Mexico en Bali geweest. Prachtig!”

1. Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik heb een vader, een moeder en een vier jaar oudere zus. Zij wonen allemaal nog in Steenwijk, waar ik ben opgegroeid. Zelf woon ik samen met mijn vriendin Linda  in Giethoorn. Zij heeft twee studerende zonen,  die door de week in Groningen wonen.”


2. Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Respect is heel belangrijk voor iedereen, wie je ook bent en wat je ook doet. Maar wel in zekere mate, soms houdt het op. Zelf vind ik het lastig om respect te hebben voor mensen die bepaald gedrag vertonen, dat niet te tolereren is. Dan is het voor mij te ver gegaan.”

3. Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Gezondheid en genieten. Gaat het even niet voor de wind en heb je veel zorgen? Probeer dan toch te genieten!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4. Heb jij jezelf vroeger doelen voor ogen gesteld? Zo ja, heb je die bereikt?
“Iedere jongen heeft op jonge leeftijd de droom om profvoetballer te worden, iets wat bij mij op zekere hoogte is gelukt. Ik heb bij SC Heerenveen een hele leuke tijd gehad, maar een baan als profvoetballer was niet voor mij weggelegd. Voor de toekomst vind ik het belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk, gezond blijf en daarnaast met naaste familie en vrienden de leuke dingen in het leven te doen.”

5. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
“Mijn hele leven ben ik bezig geweest met voetbal. Het gaat me te ver om te zeggen dat het me echt beheerst heeft, maar bij SC Heerenveen trainde ik wel elke dag. Nu is het nog steeds belangrijk, maar op een andere manier. Ik vind het wel heerlijk als het zomer is hoor, even geen voetbal.”

6. Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Een positieve uitstraling naar buiten toe, zodat mensen van buitenaf denken: Hé, laten we bij die club gaan kijken. D’Olde Veste moet dat kunnen, en is daarmee al een eind op weg. We horen veel positieve geluiden over onder andere de jeugdopleiding van onze club. Het gaat dus de goede kant op.”

7. Wat vind je van d’Olde Veste?
“Een gezonde, leuke en grote club. Ik heb ooit bij VV Steenwijk gespeeld, en in die tijd was die club de grootste van Steenwijk. Het eerste speelde zelfs Hoofdklasse. Nu zijn de rollen omgedraaid, dus d’Olde Veste is enorm gegroeid. Ook in sociaal opzicht is d’Olde Veste een mooie club om bij te horen. ”

8. Volgend seizoen begin je aan een nieuwe taak binnen d’Olde Veste: je wordt trainer van het tweede elftal. Hoe is dit tot stand gekomen?
“De huidige trainer van het tweede elftal, Gerjan van der Hoogen, is aan zijn laatste seizoen bezig bij dat team. Dus voor volgend seizoen hebben ze een nieuwe trainer nodig, en ze kwamen bij mij terecht. Ik wilde het erg graag, dus we waren er snel uit. Natuurlijk is het jammer om bij het eerste team weg te gaan, ik zal ze zeker missen. Maar ik kijk enorm uit naar volgend jaar, om de jongens van het tweede dichterbij het niveau van het eerste te brengen.”

9. Wat is jouw mooiste d’Olde Veste moment?
“Ik heb twee kampioenschappen meegemaakt, in de seizoenen 2006/2007 en 2008/2009. Dat waren veruit de mooiste momenten bij d’Olde Veste voor mij.”

Peter passt de bal door aan Marne Bakker.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top