logo Olde Veste
Deel 9 In The Picture: Arend Zoer

Deel 9 In The Picture: Arend Zoer

Nieuwsbericht

Hij is echt een man van de club, al zo’n dertig jaar is hij betrokken bij d’Olde Veste’54. Als speler, trainer, verzorger en vertrouwenspersoon is hij actief (geweest), wat hem een heleboel mooie momenten opleverde. Deze man lacht altijd en geniet het meest van zijn gezin. Dit keer In The Picture: Arend Zoer.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Als eerste elftal moet je niet alleen voor elkaar strijden, maar voor de hele vereniging.”


Naam: Arend Zoer
Leeftijd: 41 jaar
Geboren in: Emmeloord
Woont in: Steenwijk
Welke opleiding: MAVO, Middelbare Detailhandelschool
Werk: “Ik werk bij Imabo Concordia in Meppel, op de afdeling Voorraadbeheer en Inkoop.”
D’Olde Veste’54 sinds: “Vanaf de F’jes ben ik al betrokken bij d’Olde Veste. Ik heb tot mijn 27e gevoetbald bij de club, ook in het eerste elftal. Daarna heb ik vier jaar gespeeld bij VV Steenwijk. Op mijn ben ik 31e teruggekomen als begeleider/assistent-trainer en verzorger van verschillende teams.”
Functie binnen d’Olde Veste’54: “Sportmasseur/verzorger bij de eerste selectie. Ik zou me graag verder willen ontwikkelen als conditie- en hersteltrainer binnen onze vereniging.”
Mooiste voetbalclub: Feyenoord
Houdt van: “Plezier, lachen en natuurlijk van mijn gezin.”
Houdt niet van: “Onrecht, en als mensen niet het maximale uit zichzelf halen. Bijvoorbeeld op voetbalgebied, ik kan echt niet begrijpen dat iemand met zo’n fantastische hobby niet honderd procent zijn of haar best doet.”
Beste film: “K3, Alice in Wonderland. Ik kijk die film zo’n zes keer per weekend met mijn dochters, en het is een aanrader hoor, haha.”
Beste muziek: “Ik houd van alles, Nederlandstalig tot Hiphop.”
Beste eten: “Eigenlijk lust ik alles wel. Heerlijke spruitjes of witlof uit de oven..”
Favoriete vakantiebestemming: “Spanje, Frankrijk, Friesland of een dagje varen Giethoorn samen met mijn gezin.”


1. Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik ben al achttien jaar samen met Mirjam, en we hebben twee prachtdochters: Emma Bolien (9) en Fenna Marie (bijna 3).

2. Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Ik vind het erg belangrijk om respect te hebben voor elkaar en om een ieder in zijn of haar waarde te laten. Zelf vind ik het lastig om wat ik heb meegekregen in mijn opvoeding, over normen en waarden, mee te geven aan mijn kinderen. We doen ons best, maar tijden veranderen, alles wordt anders en harder.”

3. Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Mijn gezondheid en mijn gezin, dat laatste is mijn basis. Als in mijn gezin alles klopt, en dat doet het, dan kan ik bijvoorbeeld met mijn hobby bezig zijn: voetbal. Mijn gezin is mijn alles.”

4. Heb je in je leven bereikt wat je wilde bereiken? Heb je nog andere doelen?
“Ja, ik ben gelukkig met wie ik ben en wat ik doe. Ik wil me nog wel meer ontwikkelen op het gebied van sportmassage en hersteltraining, al maken we daarin wel enorme stappen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
“Heel belangrijk. Naast dat het een uitlaatklep voor mij is, heb ik er enorm veel plezier in. Toen ik bij de A-jeugd zat, draaiden we altijd bovenin de competitie mee. Samen met Folkwin, Liesbeth, Jos en Theo heb ik jongens klaargestoomd voor het eerste elftal, dat was echt een fantastische tijd. Veel van de jongens die ik toen in de A’s had, zitten nu bij het eerste.”

6. Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Dat je als eerste elftal niet alleen voor elkaar moet strijden, maar voor de hele vereniging. Iedereen houdt van zijn club, van dames en heren achter de bar tot leiders van verschillende teams. Als boegbeeld van de vereniging hoort de eerste selectie zich daarvoor in te zetten.”

7. Wat vind je van d’Olde Veste?
“We zijn een grote vereniging, maar behouden wel de warmte van het samenzijn. Het is een echte ons-kent-ons-vereniging, en iedereen draagt op een positieve manier zijn steentje bij.”

8. Kan je wat vertellen over de tijd dat je als speler actief was bij de club?\
“Vroeger heb ik bij d’Olde Veste gespeeld vanaf de F’jes tot en met het eerste. Ik heb er enorm van genoten.”

9. Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“De A1-junioren. Ik heb die periode met twee fantastische trainers mogen werken: Folkwin Holtrop en Arno Hoekstra. Twee totaal verschillende trainers, maar beiden met een enorme passie voor en verstand van het voetbal. En de leeftijdsgroep van de A1 is ontzettend leuk, zij gaan uit, studeren en krijgen verkering. Dat betekent: lang leve de lol en lekker voetballen met je vrienden.

Het kampioenschap met de tweede selectie was trouwens ook ontzettend gaaf, met Arno als coach. We werden nagenoeg ongeslagen kampioen! De discipline die de spelers hadden, was echt een pluim waard en het is zeker iets waar alle jeugdspelers van onze vereniging wat van kunnen leren. De stap van de A1 naar de tweede selectie is een absolute leerzame tijd, om goed klaargestoomd te worden voor het eerste elftal.

Een teleurstelling was de verloren bekerfinale met de A1. In mijn privé-leven is het overlijden van mijn moeder en mijn schoonvader een dieptepunt. Twee fantastische mensen die te kort op de wereld zijn geweest.”


Arend passt de bal door aan: “Rob Stam. Ik heb veel respect voor hem en waardeer hem zeer. In de jeugd was hij echt een baasje en een groot talent. Hij speelt al jaren in de eerste selectie. Een voorbeeld voor onze jeugd!”

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top