logo Olde Veste
Gretig d’Olde Veste’54 verslaat FC Zutphen

Gretig d’Olde Veste’54 verslaat FC Zutphen

Nieuwsbericht

Na het succes van vorige week tegen DOS’37, pakte het eerste selectieteam van d’Olde Veste’54 afgelopen zaterdag weer drie punten. FC Zutphen, de nummer vier van de competitie, kwam op bezoek bij de Steenwijkers. “We wisten waar hun zwakke punten lagen, dus daar moesten we ons op concentreren. We hoopten daarmee de overwinning binnen te slepen,” vertelde trainer Arno Hoekstra na afloop van de wedstrijd. En zo geschiedde het.

Door Maud Belder

Dreigend
Nadat de eerste rode kaart van de wedstrijd viel, Gijs Wassenveld haalde de doorgebroken Tim Grasmeijer onderuit, ontstond de eerste kans voor de thuisploeg. Gossen Smit nam een vrije trap, die maar net naast ging. d’Olde Veste werd dreigend, met name door Marne Bakker en Tim Grasmeijer. Waar Grasmeijer zijn kansen niet benutte, deed Bakker dat wel. Na amper vijf minuten gespeeld te hebben, scoorde hij de 1-0. Twintig minuten later vond hij weer het net, dankzij fantastisch voorbereidend werk van Clint Kruisweg. Met een geweldige trap legde Kruisweg de bal bij Grasmeijer, die zijn tweede assist gaf: 2-0!

Tegengoal
FC Zutphen presteerde absoluut niet slechter met tien man dan hun tegenstander, maar het zat de gasten niet mee. Een vrije trap belandde met veel geluk net naast het doel van Richard Strijker, die overigens een puike wedstrijd keepte. Vlak voor rust maakte hij een aantal zeer gunstige reddingen voor zijn ploeg, die daardoor met een voorsprong de kleedkamer inging.

Waar de eerste helft de felheid van d’Olde Veste ervan afspatte, was dat aan het begin van de tweede helft niet te zien. De jongens leden meer balverlies, waardoor de Zutphenaren meer in de buurt van het Steenwijkse doel kwamen. Na ruim vijftig minuten gespeeld te hebben, kwam de tegengoal uit een corner: Sebastiaan van Laar kopte raak.

Elf tegen negen
FC Zutphen kon niet lang nagenieten van de aansluitingstreffer, omdat Joost Kuyper met rood van het veld werd gestuurd wegens het onderuithalen van de wederom doorgebroken Tim Grasmeijer. De vrije trap die daaruit voortvloeide, schoot Clint Kruisweg feilloos binnen en zo bracht hij de stand op 3-1.

De bezoekers waren absoluut niet slechter, maar d’Olde Veste weigerde om haar tegenstander dichterbij te laten komen. Een gretig team boekte een mooie overwinning, op naar de volgende winst!

Opstelling:
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Kevin de Vries, Rein Werumeus Buning, Paul Hilbink (77. Melvin Achter).
Middenveld: Friso Bakker, Gossen Smit, Yannick Kattenberg.
Aanval: Clint Kruisweg (73. Wilko Vroege), Marne Bakker (82. Jakko Veenstra) en Tim Grasmeijer.

Scoreverloop:
5e minuut: Marne Bakker 1-0
25e minuut: Marne Bakker 2-0
57e minuut: Sebastiaan van Laar 2-1
71e minuut: Clint Kruisweg 3-1

Bijzonderheden:
Na 65 minuten grensrechter Bert Pen van d’Olde Veste het veld verlaten wegens een blessure. Jacob Westra nam zijn taak over.

Volgende wedstrijd:
Aankomende zaterdag speelt het eerste elftal tegen de nummer twee van de competitie: DTS Ede. Aanvang: 15:00 uur. Tot dan!

Foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum.

Foto’s van Henk Bergsma

Een videoverslag, een coproduktie van Mandemoltvproducties en Video de Boer, is hier te zien:

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top