logo Olde Veste
Eindelijk weer overwinning voor d’Olde Veste

Eindelijk weer overwinning voor d’Olde Veste

Nieuwsbericht


STEENWIJK – Het heeft even geduurd, maar daar was het dan: de verdiende overwinning van het eerste selectieteam van d’Olde Veste. Afgelopen zaterdag kwam Be Quick’28 uit Zwolle op bezoek, dat laatste staat in de competitie. De wedstrijd was voor beide ploegen van belang om in de race te blijven voor handhaving in de eerste klasse. Na negentig minuten bleken de Steenwijkers de betere ploeg.

Door Maud Belder

Goed begin
Aan het begin van de wedstrijd lieten de beide teams zien dat ze wisten waarvoor ze speelden. Al in de eerste minuut was er een, weliswaar kleine, kans voor Kevin de Vries. Hij kopte vanuit een vrije trap de bal net over het doel van Be Quick’28-keeper Jos de Gram. Ook de Zwollenaren kregen in het begin een kleine kans, maar keeper Richard Strijker stond zijn mannetje in het doel. In de achtste minuut was het echter raak voor d’Olde Veste. De Zwolse keeper schoot de bal in de voeten van Tim Grasmeijer, die meegaf aan Wilko Vroege. Vroege bracht de bal in het strafschopgebied, waar Sander Couperus met een mooi hakje de assist gaf voor de 1-0: Grasmeijer maakte het af.
In de daarop volgende twintig minuten kregen Grasmeijer en Couperus kansen, maar ze benutten die niet.

Be Quick liet de Steenwijkers erg ver naar voren komen, waardoor de blauwgelen steeds meer naar mogelijkheden zochten om de tweede goal te maken. Na ruim een half uur spelen gebeurde dat ook. Friso Bakker maakte een uitstekende actie op het middenveld en passte de bal naar Grasmeijer, die knap raak schoot. Met een goed gevoel ging de ploeg van Arno Hoekstra de rust in.

Beslissing
“We hadden veel kansen, maar we verzuimden om ze allemaal te benutten. Het had zo 7-3 kunnen worden,” vertelde Hoekstra na de wedstrijd. Hij doelde onder andere op de kansen die Grasmeijer kreeg aan het begin van de tweede helft. Waar hij miste, maakte collega-spits Bas Buimer wel de goal. Ineens stond het 2-1, totaal onverwacht. Even vreesden de supporters van de thuisclub dat het team de winst alsnog uit handen zou geven, maar een eigen doelpunt van Erik Nawijn schudde d’Olde Veste weer wakker. Na een aantal grote kansen van Marne Bakker, Jakko Veenstra en wederom Grasmeijer, werd het vlak voor tijd toch nog 4-1. Invaller Jeroen Braad maakte een fantastische actie aan de rechterkant van het veld en speelde de bal naar Grasmeijer, die het kil afmaakte. Met een lobje maakte hij het vierde doelpunt voor de Steenwijkers en besliste zo de wedstrijd.

Tevredenheid
“Het is een verdiende overwinning, we hebben een prima wedstrijd gespeeld,” aldus de goedspelende Yannick Kattenberg. “Wel jammer dat we niet alle kansen raak hebben geschoten, we hadden zeker meer moeten scoren.” Tim Grasmeijer was het met zijn ploeggenoot eens. “Ik had meer goals moeten maken, maar ik ben tevreden met de doelpunten die ik wel heb gemaakt. Daarvoor ben ik gehaald: om te scoren,” vertelde de spits. Trainer Hoekstra was tevreden over zijn team. “Vandaag was weer een goede teamprestatie. Het was niet altijd goed spel, maar we hebben er hard voor gewerkt.”

Volgende week wacht in Zwolle WVF, de huidige nummer vijf van de competitie. Hoekstra gelooft in een overwinning. “Ik heb altijd vertrouwen in een goede afloop, we hebben een goed team. Niets is onmogelijk.”

Opstelling d’Olde Veste’54:
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Kevin de Vries, Melvin Achter en Yannick Kattenberg.
Middenveld: Wilko Vroege (59. Chiljon van Dalfsen), Friso Bakker, Edwin Maters en Jakko Veenstra (71. Jeroen Braad).
Aanval: Tim Grasmeijer en Sander Couperus (46. Marne Bakker).

Scoreverloop:
8e minuut: 1-0 Tim Grasmeijer
36e minuut: 2-0 Tim Grasmeijer
54e minuut: 2-1 Bas Buimer
55e minuut: 3-1 Erik Nawijn e.d.
83e minuut: 4-1 Tim Grasmeijer

Foto’s van Jacob Westra zijn te zien in het fotoalbum.

Hieronder het videoverslag van Video De Boer:


 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top