logo Olde Veste
Net geen drie punten voor d’Olde Veste’54

Net geen drie punten voor d’Olde Veste’54

Nieuwsbericht

Net niet. Twee woorden die alsmaar terugkomen in het huidige seizoen van het eerste elftal van d’Olde Veste’54. Afgelopen zaterdag speelden de jongens van Arno Hoekstra thuis tegen Zwart-Wit’63. Ook na deze wedstrijd dreunden de twee woorden na: net niet…

Door Maud Belder

Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd, omdat de punten erg nodig zijn. De wedstrijden die er nu aan komen, zijn voor de zwart-witten en blauwgelen van groot belang. Dit was duidelijk te merken aan het spel wat de ploegen lieten zien, ze gaven nagenoeg niets weg.

Na een kwartier spelen kreeg Tim Grasmeijer de eerste kans van de wedstrijd. Via een combinatie met Mans Loman kopte hij de bal naast het doel van keeper Maik Verhoef. Niet veel later was het weer d’Olde Veste dat aanzette. Kevin de Vries kon ver het veld in lopen, en maakte daar dankbaar gebruik van. Via Yannick Kattenberg en Clint Kruisweg kwam de bal terecht bij Edwin Maters, maar het slappe schot van de aanvoerder belandde in de handen van Verhoef. Zwart-Wit kon even later via een counter voor gevaar zorgen, maar Kattenberg stelde orde op zaken.

Levensgrote kans Grasmeijer, doelpunt Smit
Met een afstandschot hier en daar van d’Olde Veste, gebeurde er de eerste veertig minuten vrij weinig, totdat Marne Bakker alert optrad. Door flink te storen bij de verdediging van de Hardewijkers veroverde hij de bal, waarna hij direct Grasmeijer aanspeelde. De kleine voorhoedespeler liep alleen op de keeper af, maar zag zijn inzet eindigen in de handen van de stevige Verhoef. Alexander van den Os probeerde namens Zwart-Wit nog wat terug te doen, maar zijn schot zeilde over het doel van Tom Holleboom.

In de tweede helft kon het team van trainer Gert Jan Karsten d’Olde Veste niet meer bijbenen. De pupillen van Hoekstra zetten veel druk en werden steeds gevaarlijker met schoten van Kruisweg en kansen voor Grasmeijer en Loman. De blauwgelen maakten goed gebruik van de ruimte die op het middenveld van Zwart-Wit ontstond. Met name de lange spits van de Steenwijkers, Loman, kreeg een knots van een kans. Het was echter Gossen Smit die na ruim zeventig minuten de 1-0 op het scorebord zette. Hij kon nog net zijn voet tegen de bal zetten, waardoor het projectiel langs de keeper in het doel rolde. Een verdiende voorsprong voor het jonge team!

Tegendoelpunt
“We hebben in een wedstrijd altijd een moment van ongeveer vijf minuten dat we ongeconcentreerd spelen. Dat is zo zonde, want daardoor valt in deze wedstrijd binnen drie minuten de tegengoal,” baalde Rein Werumeus Buning na afloop van de wedstrijd. “Volgens mij draaide Wilko Vroege ietwat verkeerd weg, waardoor we de bal verloren. Mijn man ging er vandoor en gaf de voorzet, waarna zijn medespeler de goal maakte.” Smit, Loman en de ingevallen Jakko Veenstra kregen nog de mogelijkheid om de winnende goal te maken, maar de verdediging van Zwart-Wit’63 en de paal werkten niet mee. De punten werden verdeeld: 1-1.

“Ik zou bijna zeggen: we raken er aan gewend. We spelen goed, geven weinig weg en komen op voorsprong. En toch krijg je een tegendoelpunt om je oren. Het wordt normaal voor ons, dit soort wedstrijden. Maar we gaan door, volgende week spelen we weer een belangrijke wedstrijd,” aldus Werumeus Buning.

Opstelling:
Doel: Tom Holleboom
Verdediging: Martijn Strijker, Kevin de Vries, Rein Werumeus Buning en Yannick Kattenberg.
Middenveld: Friso Bakker, Edwin Maters (54. Gossen Smit) en Marne Bakker (60. Jakko Veenstra).
Aanval: Clint Kruisweg, Mans Loman en Tim Grasmeijer (77. Wilko Vroege).

Kaarten:
87e minuut: Friso Bakker (geel)

Foto’s van Henk Bergsma

Foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum.

Hieronder het videoverslag van Mandemoltvprodukties:

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top