logo Olde Veste
Tumultueuze wedstrijd: WVF – d’Olde Veste’54

Tumultueuze wedstrijd: WVF – d’Olde Veste’54

Nieuwsbericht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: WVF.nl

Een bizarre ontmoeting in de eerste klasse D Oost had afgelopen zaterdag plaats in Zwolle, waar WVF het uit Steenwijk komende d’Olde Veste ontving. Al na tien minuten stond de uitspelende ploeg met 10 man, waarna een gemiste penalty, een tweede rode kaart en een opstootje de excentrieke wedstrijd compleet maakten. Nadat de Steenwijkers met negen man kwamen te staan, trok WVF de partij naar zich toe.

Door Maud Belder

Rode kaart Yannick Kattenberg
De nummer tien van de competitie begon goed aan de wedstrijd. Clint Kruisweg en Edwin Maters zorgden met twee schoten voor lichtelijk gevaar. Niet veel later deed WVF wat terug, na een foutje van Yannick Kattenberg. Ook de thuisploeg liet de kans onbenut. In de zevende minuut maakte Kattenberg een overtreding, waarvoor scheidsrechter Paarhuis hem een gele kaart gaf. Nauwelijks een minuut later reikte de wedstrijdleider weer naar zijn borstzak voor wederom een gele kaart voor Kattenberg, die het veld moest verlaten. Voor velen een discutabel moment in de wedstrijd. “Ik weet niet of de scheidsrechter voor de eerste overtreding een kaart had moeten trekken,” zei een supporter van WVF. Ook de meegereisde supporters uit Steenwijk hadden zo hun twijfels. “Die tweede kaart was terecht, maar die eerste? Wat een onzin,” aldus een aanhanger van d’Olde Veste.

Gemiste penalty
Ondanks het feit dat ze al vroeg in de wedstrijd met tien man kwamen te staan, waren de jongens van d’Olde Veste het eerste half uur de betere ploeg. Aanvoerder Edwin Maters kon het team op voorsprong zetten door middel van een penalty. Maar waar iedere Steenwijkse supporter de bal al in het doel zag gaan, schoot Maters het projectiel naast het doel. Vanaf dat moment zakte het elftal van Arno Hoekstra in en kon WVF meer op de helft van de Steenwijkers spelen. “In feite was er niets aan de hand na de onbenutte penalty,” vertelde Hoekstra. “We voetbalden met vlagen makkelijk en hadden goede mogelijkheden.” Maar waar d’Olde Veste die mogelijkheden niet tot een doelpunt bracht, deed WVF dat wel. Na bijna een half uur spelen bracht Björn Rellum de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Rode kaart, staking en Clint Kruisweg als keeper
Het tweede bedrijf was een waar spektakel voor de toeschouwers. De eerste twintig minuten kabbelden wat voort, met hier en daar een kansje voor beide teams. Maar toen ontstond er een bijzondere situatie. Vanaf de helft van WVF werd de bal naar voren getrapt, waar een Zwolse spits op af rende. Grensrechter Bert Pen vlagde voor buitenspel, de scheidsrechter wilde daar echter niets van weten en liet door spelen. Richard Strijker kwam zijn doel uit om de bal weg te schieten, maar kwam net te laat. De spits van WVF ging slim liggen. Scheidsrechter Paarhuis, die overigens 30 meter van het hele gebeuren af stond, floot voor een overtreding en gaf een rode kaart aan Strijker. Omdat Hoekstra al drie keer gewisseld had, kon hij tweede keeper Arjan Beugelink niet inbrengen. Clint Kruisweg trok het keepershirt aan en bleef de resterende tijd in het doel staan.

Niet veel later staakte de scheidsrechter uit Ommen de wedstrijd, omdat er veel ophef op en rondom het veld ontstond over een wel heel bizarre beslissing van hem om Bert Pen van het veld te sturen. “Van te voren maak ik met mijn assistenten duidelijke afspraken. Als ik iets anders waarneem dan dat de grensrechter aan geeft, dan worden mijn instructies opgevolgd. Meneer Pen voldeed niet aan onze afspraken, daarom zag ik geen redenen om nog met hem samen te werken,” aldus W.G. Paarhuis. Na de staking viel direct de 2-0, gevolgd door de derde en vierde goal van WVF. Zo eindigde een uiterst bizarre wedstrijd in een verlies voor d’Olde Veste.

Opstelling:
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Kevin de Vries, Melvin Achter (61. Gossen Smit) en Yannick Kattenberg.
Middenveld: Clint Kruisweg, Edwin Maters (46. Rein Werumeus Buning) en Friso Bakker.
Aanval: Tim Grasmeijer, Marne Bakker (46. Mans Loman) en Jakko Veenstra.

Kaarten:
7e minuut: Yannick Kattenberg (geel)
8e minuut: Yannick Kattenberg (tweede keer geel = rood)
58e minuut: Tim Grasmeijer (geel)
63e minuut: Richard Strijker (rood)

Scoreverloop:
26e minuut: 1-0 Björn Rellum
66e minuut: 2-0 Björn Rellum
80e minuut: 3-0 Marthijn van de Steege
84e minuut: 4-0 Timon Beimers

Foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum.

D’Olde Veste’54 – Zwart Wit’63
Volgende week staat er een uiterst belangrijke wedstrijd op het programma tegen de huidige nummer 13 van de competitie, Zwart Wit’63. Wij hopen dat u er bij bent om het team aan te moedigen en te steunen!

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top