logo Olde Veste
Voorbeschouwing d’Olde Veste-Zwart Wit’63

Voorbeschouwing d’Olde Veste-Zwart Wit’63

Nieuwsbericht

Na afgelopen zaterdag een memorabele wedstrijd gespeeld te hebben in Zwolle, wacht aankomende zaterdag weer een thuiswedstrijd. Zwart-Wit uit Harderwijk komt op bezoek in Steenwijk. 

De Harderwijkers staan ondanks de overwinning van afgelopen zaterdag op de 13de plek van de ranglijst. Vier punten achter de blauwgele formatie, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Na de thee opgezocht te hebben met de brilstand nog op het bord, was het Tieme Smook die de openingsgoal maakte. Na de vlotte 1-1 en een mooie goal van Marne, werd het in blessuretijd door een kopgoal alsnog gelijk. 
 

Op het kunstgras op het eigen sportpark moeten er drie punten behaald worden. Winst is cruciaal. Sla je een gaatje, of laat je de concurrentie dichterbij komen? Zwart-Wit is een ploeg, die ondanks de dertiende plaats niet veel goals tegen krijgen. De laatste linie kreeg pas 24 ballen om de oren. Daar staat tegenover dat er ook erg moeilijk wordt gescoord. Met 11 goals in 17 competitiewedstrijden, is er geen club die minder vaak scoorde. Met vier goals is Corne Wegerif de topscoorder aan de kant van Zwart-Wit. Na zes nederlagen op rij, kon er eindelijk weer gejuicht worden in Harderwijk. Uit bij Be Quick’28 werd er met 0-2 gewonnen en werden de Zwollenaren op vier punten gezet. Nog een opvallend feit is dat Zwart-Wit met een andere hoofdtrainer op de bank zit. Vorige week werd Peter van Diermen vervangen door Gert-Jan Karsten. Karsten die eigenlijk volgend seizoen pas aan de slag zou gaan in Harderwijk, komt over van Lelystad’67.


 
Olde Veste mist aankomende zaterdag Richard Strijker door zijn directe rode kaart tegen WVF. Tom Holleboom zal hem vervangen in de goal. Yannick Kattenberg, die eveneens rood kreeg (2xgeel), is wel van de partij. Rob Stam, Kevin Strampel en Tieme Smook zijn nog herstellende. Erwin van Luik is na zijn operatie weer aan het lopen. Paul Hilbink trainde dinsdag voor de eerste keer weer mee met de groep. Edwin Maters speelt zijn laatste thuiswedstrijd i.v.m. een schouderoperatie. We zullen zien wat de donderdag training ons brengt, maar anders valt de ziekenboeg minder groot uit dan dat we inmiddels haast gewend zijn.
 
De wedstrijd aankomende zaterdag begint om 15.00 uur.
 
Nadat vorige de meeste voorjaarscompetities weer begonnen zijn, zal het weer een stuk drukker zijn op het sportpark. Maar liefst 24 thuiswedstrijden worden er afgewerkt. Een aantal mooie affiches, dus we verwelkomen u zaterdag graag op het sportpark. Het eerste kan in deze periode de steun van iedereen goed gebruiken!

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top