logo Olde Veste
Deel 10 In The Picture: Rob Stam

Deel 10 In The Picture: Rob Stam

Nieuwsbericht

Al 23 jaar is hij verbonden aan d’Olde Veste’54. Het huidige seizoen loopt voor hem niet zoals verwacht; door een blessure aan zijn knie heeft hij maar twee volledige wedstrijden gespeeld. Kan je advies gebruiken over je belasting? Dan ben je bij hem aan het goede adres. Deze week In The Picture: Rob Stam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


“Je teamgenoten worden door de jaren heen goede vrienden. Ik vind het mooi dat we naast het voetbal ook veel met elkaar optrekken.”

 

Naam: Rob Stam
Leeftijd: 28 jaar
Geboren in: Pijnacker
Woont in: Groningen, binnenkort in Meppel
Opleidingen: “Ik heb de havo afgerond. Daarna heb ik 4 jaar gewerkt en ben vervolgens de HBO-studie Sportmanagement gaan doen. Ik was militair en wilde sportief en theorie combineren.  Ik kwam erachter dat de studie niet bij mij paste, dus ben ik een nieuwe studie gaan volgen: Fiscale Economie.”
Werk: Belastingadviseur bij BDO
D’Olde Veste’54 sinds: “Vanaf mijn 5e jaar speel ik bij d’Olde Veste, dus ik begon hier te spelen in het jaar 1989. In 2002/2003 zat ik voor het eerst bij de eerste selectie.”
Positie: Verdediger
Mooiste voetbalclub: D’Olde Veste’54 en FC Barcelona
Houdt van: Avontuurlijke vakanties
Houdt niet van: Mensen die liegen
Beste film: De thriller Body of Lies
Beste muziek: “Ik houd niet zo van muziek. Als ik het luister, dan is dat altijd via de radio. Om eerlijk te zijn: ik heb geen cd’s…”
Beste eten: Pastasalade
Favoriete vakantiebestemming: “Als kind ging ik altijd met mijn ouders naar Zuid-Frankrijk, dat blijft voor mij één van de mooiste vakantiebestemmingen.”

Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik heb drie broers en een zus. Mijn ouders zijn allebei met pensioen, maar ze zijn ontzettend actief. Zo zijn ze vorig jaar al naar Rusland gefietst en ze zijn van plan om nog veel meer te doen.”

Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Eerlijkheid, wat op haar plaats weer een kenmerk is van respect en van vrienden. Een goede vriend doet moeite voor je, is eerlijk en respectvol tegenover je. Dat is belangrijk voor iedereen.”

Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Een ieder heeft iemand nodig om op terug te vallen, zo ook ik. Daarom zijn voor mij mijn vrienden en familie erg belangrijk, ik kan altijd bij hen terecht.”

Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Sinds een jaar heb ik een nieuwe baan, als belastingadviseur, en dat bevalt me erg goed. Vanaf juni werk ik fulltime en ga ik in Meppel wonen, dus dat is een nieuwe stap. Verder wil ik graag veel reizen en veel van de wereld zien.”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe belangrijk is voetbal voor jou?
“Voetbal is erg belangrijk voor mij. Ik ben om meerdere redenen bij het leger gestopt,  maar één daarvan was dat ik het voetbal miste. Ik wilde weer twee keer per week trainen en een wedstrijd spelen, gewoon lekker op het veld staan. Omdat ik een tijd niet heb kunnen voetballen, ging ik het meer waarderen en geniet ik er nog meer van dan voorheen. Naast het sportieve aspect hecht ik ook veel waarde aan het team. Je teamgenoten worden door de jaren heen goede vrienden en ik vind het mooi dat we naast het voetbal ook veel met elkaar optrekken.”

Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Het gevoel van saamhorigheid. De vereniging moet er een zijn met een mooie groep mensen, die de club als uitlaatklep en centraal punt zien. Het hoeft binnen een club ook niet alleen maar over voetbal te gaan, ook zakelijke contacten, vriendschappen en dergelijke zijn een belangrijk aspect van een vereniging .”

Wat vind je van d’Olde Veste?
“De club verbindt veel mensen aan elkaar, omdat d’Olde Veste zo’n vereniging is die als een centrale plaats wordt gezien door leden van de club. Er is veel veranderd de laatste tien jaar. Toen stonden de kratten bier op tafel en het was het regelmatig een grote chaos op zaterdagmiddag. Maar nu zijn we wat netter en serieuzer geworden. Het niveau is gestegen en de jeugd is meer betrokken.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verricht je nog bepaalde werkzaamheden voor de club?
“Ik schaam me er best voor, maar ik heb weinig werkzaamheden verricht voor de club, haha. Maar ik heb jaren in Roosendaal gewerkt en nu woon ik in Groningen, dus dan is het erg lastig in verband met reizen enzovoort. Tijdens de grote verbouwing heb ik trouwens wel geholpen met schilderen en sjouwen. Als er echt hulp nodig is, dan ben ik zeker bereid om te helpen.”

Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Het seizoen van 2006/2007. Het eerste en het tweede werden toen op dezelfde dag kampioen. Beide teams wonnen de kampioenswedstrijd met 5-0, dat was een mooi feest!”

Rob passt de bal door aan Tom Holleboom.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top