logo Olde Veste
Deel 11 In The Picture: Tom Holleboom

Deel 11 In The Picture: Tom Holleboom

Nieuwsbericht

Hij noemt zichzelf een ‘coachende keeper’, met een vleugje humor. Deze 22-jarige blonde krullenbol staat al achttien jaar lang in dienst van d’Olde Veste, maar het verveelt hem nog niet. Deze week In The Picture: Tom Holleboom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Toen ik als zeventienjarige voor het eerst mee mocht doen bij het eerste elftal, vond ik dat heel bijzonder. Iedereen wilde graag in het eerste spelen. Nu is dat anders: veel jonge voetballers gaan weg en voelen niet hoe speciaal het is om in d’Olde Veste 1 te voetballen. Erg jammer.”

 

Naam: Tom Holleboom
Leeftijd: 22 jaar
Geboren in: Het ziekenhuis in Meppel
Woont in: Steenwijk
Opleiding: “Ik zit in het laatste jaar van het CIOS in Heerenveen.”
Werk: “Naast dat ik toezichthouder ben in zwembad De Waterwijk, geef ik daar ook zwemles.”
D’Olde Veste’54 sinds: “Sinds mijn vierde jaar al, dus zo’n 18 jaar speel ik al bij de club.”
Positie: Keeper
Mooiste voetbalclub: Feyenoord
Beste film: Shawshank Redemption
Beste muziek: “Ik houd van heel veel soorten muziek, luister van alles. Maar Gothic-muziek en dergelijke is niet echt mijn smaak.”
Beste eten: Broodje shoarma
Favoriete vakantiebestemming: “Vorig jaar ben ik met mijn broer en twee vrienden naar Spanje geweest. Naast dat het natuurlijk erg gezellig was, en daarom een leuke vakantiebestemming is, is Spanje ook een heel mooi land.”


Kan je jezelf omschrijven?
“Ik ben een eerlijke en ongeduldige jongen, die van humor houdt. Iets wat ik zelf heb trouwens, haha. Als keeper ben ik erg fanatiek en coach ik veel.”

Waarvan word jij het gelukkigst?
“Het meest gelukkig word ik van mijn vrienden en van mijn vriendin. En als Feyenoord heeft gewonnen. Zodra ze verliezen, ben ik best chagrijnig.”

Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik woon nog thuis, net als mijn drielingbroer Bas. Sanne, ook lid van de drieling, woont al wel op zichzelf. We hebben een relaxte thuissituatie. Mijn ouders zijn vaak bij de club te vinden, ze doen best veel voor de vereniging.”

Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Voor mij is vertrouwen heel belangrijk in het leven. Je moet op mensen kunnen bouwen en op ze kunnen rekenen.

Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Eigenlijk plan ik nooit op lange termijn, ik zie wel wat er gebeurt. Ik wil wel graag gymles geven op een middelbare school. En natuurlijk hoop ik op mezelf te gaan wonen, ‘huisje-boompje-beestje.’”

Wat betekent voetbal voor jou?
“Veel. Ik vind het echt heerlijk om te trainen en om wedstrijden te spelen. Als er geen wedstrijd is op zaterdag, dus geen voetbal, dan voelt het niet als een zaterdag. En als ik eraan denk dat ik een ernstige blessure zou krijgen, dan zal mijn wereld wel even instorten. Maar ik zal dan op zoek gaan naar iets nieuws.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind je belangrijk voor een voetbalclub in het algemeen?
“Een goede voetbalvereniging moet ambities hebben om hogerop te komen. Daarbij moet de club niet alleen denken aan de seniorenteams, maar ook aan de jeugd. Zij moet een kans krijgen om zich te kunnen ontwikkelen, zodat er voor de toekomst nieuwe goede voetballers beschikbaar zijn.”

Wat vind je van d’Olde Veste?
“Als eerste selectieteam hebben we een hechte groep, dat is mooi en belangrijk. De club is heel gezellig, ik speel er al bijna mijn hele leven. Het is altijd leuk om even langs te komen en een biertje te drinken.

Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Toen ik hoorde dat ik bij de eerste selectie mocht komen als keeper en het kampioenschap in het seizoen 2008/2009.”

Tom passt de bal door aan Jacco Schaap.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top