logo Olde Veste
Deel 12 In The Picture: Jacco Schaap

Deel 12 In The Picture: Jacco Schaap

Nieuwsbericht

Een bijzondere jongen, en dat is ‘ie. Deze 23-jarige aanvaller zegt wat hij denkt en heeft lak aan wat anderen van hem vinden. Lees het bijzondere en goudeerlijke interview met de ras-Steenwijker, onder andere over zijn vertrek naar VV Steenwijk. Deze week In The Picture: Jacco Schaap.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Voetbal is belangrijk voor me, ik ben er altijd met trainen. Dat geeft wel aan hoe veel ik er om geef. Maar onthoud: het is niet het belangrijkste, er zijn meer dingen in het leven.”

 

Naam: Jacco Schaap
Leeftijd: 23 jaar
Geboren in: Steenwijk
Woont in: Steenwijk
Opleiding: “Ik ben op mijn zestiende begonnen met het CIOS, maar na twee jaar ben ik daarmee gestopt. Daarna ben ik gaan werken.”
Werk: “Bij Poly-Ned, dat is een textiel-architectuurbedrijf. We werken ook mee aan een ijsbaan in Rusland dat gebruikt wordt voor de Olympische Spelen.”
D’Olde Veste’54 sinds: “2001, daarvoor heb ik bij Steenwijker Boys gespeeld. Omdat ik graag hogerop wilde voetballen, ben ik naar d’Olde Veste gegaan.”
Positie: Aanvaller
Mooiste voetbalclub: “In Nederland is dat Ajax, maar Barcelona speelt toch echt het beste voetbal van de wereld.”
Beste film: “Ik heb maar zes dvd’s: alle delen van Rocky!”
Beste muziek: “Van alles, zelfs dat nummer van de Titanic, gezongen door Celine eh… Dat is echt een mooi lied. Hoe heet het ook alweer…?”
Beste eten: “Een Steenwieker bal met pindasaus en patat.”
Favoriete vakantiebestemming: “Vlieland, daar ben ik met 22 vrienden wel eens geweest. Echt mooi man, het hele eiland onveilig maken. Spanje is ook leuk, plekken zoals Lloret de Mar.”

 

Kan je jezelf omschrijven?
“Ik ben positief ingesteld en altijd in voor een geintje. Eigenlijk neem ik alles niet zo serieus, het leven komt met de dag en loopt zoals het loopt. Je kan zeggen dat ik een ‘onneuzele’ man ben. Als voetballer ben ik onvoorspelbaar. Uit het niets kan ik de raarste goals maken. Soms sta ik van mezelf te kijken: hoe presteer je dit, Schaap? En een andere keer denk ik: waarom zit je in vredesnaam op voetbal?”


Waarvan word jij het gelukkigst?
“Van een avondje stappen kan ik gelukkig worden, als ik aan het eind van de avond nog heel ben natuurlijk. Voor hetzelfde geld liggen je tanden op de stoep. Trouwens, als ik niet te ver van de Steenwieker Toor’n ben, voel ik me ook gelukkig. En vanzelfsprekend bij mijn familie.”

Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik woon nog thuis bij mijn moeder. Zij is vorige week getrouwd met haar vriend. Vroeger werkte mijn moeder soms 80 uur per week, waardoor ik bij mijn opa en oma ben opgegroeid. Die hebben dat enorm goed gedaan, ik heb niets te klagen. Zij hebben me gevormd zoals ik ben en daar ben ik blij mee. Ze zijn schatten van mensen!”

Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“De vrienden die ik nu heb, wil ik altijd houden. Vooral Ollie, Sam en hun ouders. Verder vind ik het belangrijk om werk te doen waarin ik mij nuttig voel.”

Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Veel mensen willen materiële zaken in hun leven bereiken, maar daar heb ik niets mee. Ik wil een goede vader en man worden, dat is belangrijk. En een goede opa, net zoals mijn opa dat voor mij was. De rest kan me eigenlijk niets schelen. Als het in mijn familie goed loopt, dan komt het wel goed.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind je van d’Olde Veste?
“Tsja, d’Olde Veste is een hele mooie club, dat merk je aan veel. Ik voel me echt thuis hier. Het is belangrijk om te melden dat niet alleen de voetballers de club maken, maar ook de vrijwilligers.”

Je gaat na dit seizoen weg bij de club. Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren bij d’Olde Veste?
“Ik heb fantastische jaren hier gehad. Bijna elk seizoen hebben we meegestreden om het kampioenschap. Met het tweede elftal zijn we twee keer kampioen geworden en in de jeugd wonnen we ook vaak. De feestjes zijn ook altijd mooi, die blijven me altijd bij. Maar over een paar weken is dat geweest en ga ik weg. Ik zal het vast wel missen, maar begin aan een nieuwe uitdaging. Bij VV Steenwijk wil ik gewoon slagen en laten zien dat ik kan voetballen.”


Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Ja, hierover moet ik nog even wat rechtzetten. Robbie Stam: beter oplett’n! Hij zei dat de eerste en de tweede selectie op dezelfde dag kampioen werden, maar dat klopt niet. Het was de A1 en het eerste. Oh, dat was mooi man! Wij als jongens van de A1 stonden al te kotsen voordat de wedstrijd van het eerste elftal afgelopen was, haha. Samen op de kar die dag, dat was echt een feest. Ook toen mijn opa en oma op een feestavond zijn uitgeroepen tot supporters van het jaar, beleefde ik een mooi moment bij de club. Dat was echt fantastisch!”

Jacco passt de bal door aan: “De ‘mooiboy’ van ons team: Gossen Smit. Dit moet je er wel in zett’n!” Bij deze…

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top