logo Olde Veste
Deel 13 In The Picture: Gossen Smit

Deel 13 In The Picture: Gossen Smit

Nieuwsbericht

Op zijn veertiende ging hij al het huis uit om stage te lopen bij FC Twente. Al snel maakte hij de keus om dichterbij zijn vertrouwde omgeving te spelen, waardoor hij bij SC Heerenveen en later bij VV Heerenveen terecht kwam. Vervolgens klopte Cambuur Leeuwarden aan zijn deur om hem een plek aan te bieden in het tweede elftal. Helaas werd dit team opgeheven, waardoor deze middenvelder een jaar stopte met voetballen. En toen kwam d’Olde Veste.. Maak kennis met deze eilander, voordat hij richting Azië gaat. Deze week In The Picture: Gossen Smit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

“Ik denk dat ik later terugga naar Terschelling, waar ik geboren ben. Op het eiland kan alles, je voelt je daar een vrije vogel.”

 

Naam: Gossen Smit
Leeftijd: 23 jaar
Geboren in: “Ik ben geboren op Terschelling en heb daar gewoond tot mijn veertiende.”
Woont in: Groningen
Opleiding: Sport & Management, laatste jaar. “Over een maandje hoop ik afgestudeerd te zijn.”
Werk: “Elke vakantie werk ik in de horeca op Terschelling, ongeveer 60 uur per week.”
D’Olde Veste’54 sinds: “Dit is mijn tweede jaar, dus sinds 2010. Tijdens mijn eerste wereldreis, ik was in Singapore, belde d’Olde Veste mij. Of ik bij hen wilde voetballen. Dat leek me leuk, omdat ik al een jaar niet had gevoetbald.”
Positie: Aanvallende middenvelder
Mooiste voetbalclub: Ajax
Beste film: “Art of Flight, een documentaire over de beste snowboarders van de wereld.”
Beste muziek: Top-40, 538-muziek
Beste boek: “Ik lees eigenlijk nooit boeken, maar laatst heb ik ‘Ik, Zlatan’ gelezen. Met in de hoofdrol natuurlijk Zlatan Ibrahimovic. Een aanrader!”
Favoriete vakantiebestemming: “Overal waar de zon schijnt en waar golven zijn.”

Kan je jezelf omschrijven?
“Ik ben sociaal en relaxt, heb totaal geen stress. Eigenlijk ben ik te gemakzuchtig in alles, ik heb niet echt ambities op carrièregebied. Ik zie wel wat er op mijn pad komt, eerst wil ik leven.”

Waarvan word jij het gelukkigst?
“Van mooi weer, sushi, surfen, vrienden en vrijheid. Gewoon doen waar je zin in hebt.”

Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik kan heel goed met mijn familie, het is altijd gezellig. Mijn vader en moeder wonen op Terschelling, waar ze nooit weg zullen gaan. Eens een eilander, altijd een eilander. Ook mijn broer woont op het eiland en ik denk dat hij daar eveneens blijft wonen. Mijn zusje studeert, net als ik, in Groningen.”

Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Mijn vrienden en familie zijn natuurlijk erg belangrijk in mijn leven. Ook God is belangrijk voor me, het is een houvast. Ik ben christelijk opgevoed, maar ben niet extreem gelovig. Ik ga niet naar de kerk en een heleboel regels in het christelijke geloof vind ik niet van deze tijd. Toch bid ik wel elke dag en merk ik dat God een vastigheid is voor mij.”

Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“De komende 5 jaar wil ik veel van de wereld zien, veel reizen. Dan werk ik eerst zes maanden en ga daarna een half jaar op reis. Misschien dat ik op mijn 28e begin te denken aan werk, gezin enzovoort. Ik schuif het eigenlijk van me af, vind het nu nog onnodig om daar over na te denken.”

Over reizen gesproken: aankomend seizoen ben je niet te vinden op het voetbalveld, omdat je een wereldreis gaat maken. Vertel!
“Klopt, ik ga vanaf oktober tot en met mei naar Azië, samen met een vriend. Dit is mijn tweede reis, ik ben al eerder in Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland geweest. Natuurlijk wil je wat van de cultuur in die landen zien, maar we gaan ook veel uit. En vanzelfsprekend surfen we veel en zijn we vaak te vinden op het strand.
We hebben wel eens dagen meegemaakt dat we geen idee hadden waar we zouden slapen, wat we kunnen doen en waar we heen gaan. Dat is tof, je ziet wel wat er gebeurt. Het is echt gaaf om te doen, je raakt er verslaafd aan.”

Wat vind je van d’Olde Veste?
“Het is de meest fantastische club waar ik ooit heb gespeeld, na AVV van Terschelling. Vanaf het eerste moment dat ik erbij kwam, heb ik me hier thuis gevoeld. De supporters komen altijd, in weer en wind, naar de wedstrijden. En na de wedstrijd blijven ze ook hangen, wat echt een fantastische sfeer geeft.”

Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
Het interview met Gossen vond een uur voor de wedstrijd tegen DZC’68 plaats, 21 april 2012.
“Dat moment komt vandaag, als we winnen van DZC en ons daarmee handhaven. In de nacompetitie van vorig seizoen maakte ik trouwens een mooie goal tegen die club, dat was een mooi moment. Ik beloof dat ik dat vandaag weer zal doen, haha. Het eindfeest van vorig jaar was ook fantastisch, net als elk ander feest met het team.”


Gossen passt de bal door aan Jan Bult.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top