logo Olde Veste
d’Olde Veste sleept punt mee uit Barneveld

d’Olde Veste sleept punt mee uit Barneveld

Nieuwsbericht

STEENWIJK – In het zonnige Barneveld behaalde het eerste selectieteam van d’Olde Veste’54 afgelopen zaterdag een prachtig gelijkspel tegen SDV. Waar de Barnevelders tijdens de wedstrijd in Steenwijk zes goals maakten, misten ze dit keer de finesse in de afronding. Bovendien stonden de jongens, dit keer onder leiding van Peter Pot, goed georganiseerd. De wedstrijd eindigde met de stand die aan het begin ook op het scorebord stond: 0-0.

Door Maud Belder

Fantastisch keeperswerk Richard Strijker
SDV moest winnen om in het spoor van koploper DTS Ede te blijven. Al vanaf het eerste fluitsignaal gingen de mannen van Dick Schreuder in de aanval, wat resulteerde in een aantal grote kansen. Naast dat de concentratie in de afronding miste bij Barneveld, stond Richard Strijker in de weg. De keeper maakte de ene belangrijke redding na de andere en hield d’Olde Veste in de wedstrijd. Tot en met de laatste minuut bleef hij zijn doel uitstekend verdedigen.

Kansen d’Olde Veste
De Barnevelders zakten halverwege de eerste helft wat terug, waardoor de Steenwijkers kansen kregen om een doelpunt te maken. Martijn Strijker, Mans Loman, Clint Kruisweg en Tim Grasmeijer speelden een mooie combinatie, maar laatstgenoemde wilde de bal afgeven in plaats van zelf te schieten. Hierdoor was de mogelijkheid op een goal verkeken. Niet veel later haalde een verdediger van SDV een inzet van d’Olde Veste van de lijn. Kruisweg en Grasmeijer kregen vlak voor rust ook nog twee grote kansen, maar bij de één ging de bal naast en de ander verslikte zich in zijn eigen spel.

‘Voelt als overwinning’
De wedstrijd had vooral plaats op de helft van d’Olde Veste, dat SDV soms ver liet komen. Ook in het tweede bedrijf ging Barneveld driftig op zoek naar de goal. Het is een wonder dat de bal niet tussen de palen is gekomen; de huidige nummer twee kreeg alleen al in de tweede helft 10 grote kansen! De Steenwijkers kwamen echter meer op de helft van hun tegenstander en produceerden hier en daar mogelijkheden op een goede kans. Maar ook aan de andere kant wilde de bal niet het doel in. De spannende wedstrijd eindigde in een mooi gelijkspel voor d’Olde Veste, dat enorm blij en opgelucht was. Zoals de jongens na afloop van de wedstrijd zeiden: “Dit gelijkspel voelt als een overwinning!”

Opvallend
Peter Pot stond tijdens de wedstrijd als coach aan de lijn, hij verving de zieke Arno Hoekstra. Beterschap, Arno!

Misschien heeft u het al gehoord: de wedstrijd Zwart-Wit’63 – DOS Kampen is uitgelopen op een massale vechtpartij. Er is sowieso één gewonde, waarvoor een 22-jarige man uit Kampen is opgepakt. Wordt vervolgd…

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Kevin de Vries, Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik (62. Paul Hilbink)
Middenveld: Yannick Kattenberg, Friso Bakker en Gossen Smit
Aanval: Clint Kruisweg (69. Sander Couperus), Mans Loman (68. Wilko Vroege) en Tim Grasmeijer

Volgende wedstrijd
Aankomende zaterdag spelen de jongens van het eerste elftal een hele belangrijke wedstrijd tegen DZC’68 uit Doetinchem. De ontmoeting tussen beide clubs begint om 15:00 uur op Sportpark Parallelweg. Komt u kijken, de support kunnen ze zeker gebruiken!

Videoverslag
SDVB TV heeft beelden gemaakt van de wedstrijd, die op deze site te zien zijn: http://www.sdvb.tv/

Foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top