logo Olde Veste
d’Olde Veste 1 handhaaft zich in eerste klasse

d’Olde Veste 1 handhaaft zich in eerste klasse

Nieuwsbericht

STEENWIJK – De hoofdmacht van d’Olde Veste behaalde afgelopen zaterdag een ruime thuiszege op DZC’68. Mede dankzij de nederlaag van concurrent ESC heeft de ploeg van Arno Hoekstra zich met deze overwinning veilig gespeeld; aankomend seizoen speelt het weer in de eerste klasse. In Steenwijk versloegen de blauwgelen hun tegenstander met 5-1.

Door Maud Belder

Onnauwkeurig
De missie van het eerste selectieteam was duidelijk: winnen van DZC. In een saaie wedstrijd wisten de jongens van d’Olde Veste de Doetinchemmers te verslaan, al was het spel hier en daar slordig. “Vooral in de eerste helft speelden we op aanvallend gebied onnauwkeurig,” vertelde Hoekstra na afloop. “We begonnen moeizaam, maar kregen later in het bedrijf wel kansen. Het is zonde dat de jongens zichzelf daarin niet genoeg beloond hebben.” De trainer doelde op kansen van voorhoedespelers Marne Bakker en Tim Grasmeijer. Uiteindelijk was het Bakker die na bijna een half uur spelen de eerste kans benutte. Keeper Max Riekel leek de inzet van de spits te keren, maar liet de bal door zijn handen glippen.

Na het eerste doelpunt zetten de Steenwijkers meer druk op hun tegenstander, wat vlak voor rust de tweede goal opleverde. Yannick Kattenberg passte de bal naar Gossen Smit, die het projectiel met een prachtige lob het doel injoeg: 2-0.

Uitspelen
“In de tweede helft ging het stukken beter,” meende Hoekstra. “We wisten met de gecreëerde kansen goed om te gaan.” Direct na rust waren de jongens driftig op zoek naar de derde goal. Na vijf minuten spelen in het tweede gedeelte vond Grasmeijer, via een combinatie met Gossen Smit en Wilko Vroege, het net. Daarna was het gedaan met DZC, de ploeg toonde geen enkele inzet en de spelers reageerden hun frustraties op elkaar af. D’Olde Veste kon de wedstrijd makkelijk uitspelen.

Een kwartier voor tijd maakte Grasmeijer de vierde goal, wat een prachtige was! Richard Strijker gooide de bal rap het veld in, richting Paul Hilbink. De rechtsback snelde langs de lijn naar voren, waar hij Marne Bakker aanspeelde. Bakker kwam het strafschopgebied binnen, passte de bal naar Grasmeijer, die scoorde. Nauwelijks twee minuten later maakte Bakker het laatste doelpunt, dankzij uitstekend voorbereidend werk van Yannick Kattenberg. Vlak voor tijd redde Jordi Adriaanse de eer voor DZC, voor zover er nog wat te redden viel voor de Doetinchemmers. Zij kunnen zich in alle waarschijnlijkheid gaan opmaken voor de nacompetitie.

Hoekstra was uiteraard blij met de behaalde overwinning. “We hoopten natuurlijk dat we zouden winnen, maar dan moet het nog wel gebeuren. Nu kunnen we ons opmaken voor de laatste twee duels, waarin we gewoon voor de volle winst gaan. De competitie is nog niet afgelopen,” aldus de coach.

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Kevin de Vries, Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik (66. Paul Hilbink).
Middenveld: Yannick Kattenberg, Friso Bakker, Gossen Smit (80. Rob Stam).
Aanval: Wilko Vroege (66. Sander Couperus), Marne Bakker, Tim Grasmeijer.

Volgend duel
Aankomende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. De eerstvolgende is de thuiswedstrijd tegen ESC Elburg, op zaterdag 5 mei om 15:00 uur. Tot dan!

Foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum

Hieronder het videoverslag van Mandemoltvproducties:

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top