logo Olde Veste
Voorbeschouwing d’Olde Veste’54-DZC’68

Voorbeschouwing d’Olde Veste’54-DZC’68

Nieuwsbericht

Na een goede reeks treedt d’Olde Veste’54 zaterdag aan tegen het lager geklasseerde DZC’68. d’Olde Veste’54 speelde knap gelijk tegen de nummer 2 SDV Barneveld (0-0), ging strijdend ten onder tegen de andere kampioenskandidaat DTS’35 (1-2), maar won daarvoor twee wedstrijden: 3-1 van FC Zutphen en 0-1 van Dos’37.

Als er komende zaterdag wordt gewonnen, dan is d’Olde Veste’54 zeker van klassebehoud. d’Olde Veste staat nu 9e met 24 punten en zal waarschijnlijk geen plaatsje stijgen, daarvoor is het gat met de nummer 8, WVF, toch wel te groot. WVF heeft namelijk 34 punten.

Daaronder is en blijft het spannend en de komende weken vallen hier de beslissingen. De tegenstander DZC’68 staat 12e met 18 punten en dus op de nominatie voor nacompetitie. Het is voor de ploeg uit Doetinchem zaak dat ze boven de streep komen. Een andere ‘topper’ in de onderste regionen is Zwart Wit’63 (13e en voorlaatste met 17 punten) tegen Dos Kampen (10e en met 21 punten 3 punten minder dan d’Olde Veste’54).

Dan is het de vraag wat Dos Kampen boven het hoofd hangt na de massale vechtpartij afgelopen zaterdag in Harderwijk, waarbij een speler van Zwart Wit’63 zwaar gewond raakte door toedoen van een speler van Dos Kampen. Overigens heeft Dos Kampen deze en een tweede speler geroyeerd. De eerste speler werd meteen aangehouden en dinsdag voorgeleid voor poging tot doodslag en zware mishandeling en zit nog vast. Woensdagochtend heeft de politie een tweede verdachte aangehouden.

Mocht d’Olde Veste’54 na komende zaterdag nog niet veilig zijn, dan is er een goede herkansing op 5 mei, als Elburger SC aantreedt. Ook deze wedstrijd is thuis. ESC staat nu 11e met 20 punten, 4 minder dan d’Olde Veste’54.

Komende zaterdag is het team er op gebrand om de drie punten te pakken. Uit verloor d’Olde Veste’54 in Doetinchem met 2-1. Waarschijnlijk is het de rentree van Wouter Bult. Na blessureleed heeft hij deze week meegetraind.

De wedstrijd begint om 15.00 uur.

 

 

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top