logo Olde Veste
D1 (jonge Olde Veste Leeuwen) geniet in Amsterdam Arena

D1 (jonge Olde Veste Leeuwen) geniet in Amsterdam Arena

Nieuwsbericht

Zondag 6 mei heeft d’Olde Veste’54 D1 deelgenomen aan het Jonge Leeuwen EK 2012 in de Amsterdam Arena. Het Jonge Leeuwen EK, een 6 tegen 6 toernooi, is een initiatief van de hoofdsponsor van het Nederlands Elftal, ING Bank, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Het winnende team van het Jonge Leeuwen EK mag 5 juni naar Polen om daar een nieuwe Cruyff Court te openen, door een wedstrijd te spelen tegen de Johan Cruyff Court kampioen van Nederland. Ook zal de winnaar een ontmoeting hebben met het Nederlands Elftal, vlak voor het echte Europees Kampioenschap in Polen/Oekraïne.

Zondagmorgen om half tien vertrokken “Onze Mannen” met de Olde Veste Expres, met chauffeur Gaatze Hellinga, richting Amsterdam Arena.

Vlak voor Amsterdam, met “de Arena” in de verte al in zicht, werd het toch wel heel stil in de Olde Veste Express. Want hier ging het gebeuren, voetballen in één van de mooiste stadions van Nederland.

Ook de meegereisde ouders, broertjes, zusjes en opa’s werden heel stil. Of ze nou Feyenoord-, PSV- of Heerenveen-fan zijn, dit was echt wel een heel speciaal moment.

Aangekomen bij de Arena, met de Olde Veste Express, vlak voor de hoofdingang, ging de groep, nog stiller, op zoek naar de entree voor de Jonge Leeuwen.

In het stadion werden “onze mannen” omgedoopt in Team Polen, en moesten het in de Poule opnemen tegen Griekenland, Rusland en Tsjechië.

Nadat trainer/coach Clint Kruisweg en leiders Edwin de Jong en Roelof Lugtmeijer, het veld hadden gekeurd (goed trouwens), begon het toernooi.

Te zenuwachtig begonnen de jongens het toernooi ver onder hun niveau. Die “rotzenuwen” kregen ze pas na twee wedstrijden in bedwang, die ze ruim verloren.

De derde en laatste poulewedstrijd tegen Tsjechie lieten ze eindelijk zien, wat “onze mannen” heel goed kunnen: voetballen.

Helaas was die ene winstpartij niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinales. d’Olde Veste D1/Polen mocht gaan strijden voor plek 9 t/m 16. Deze 3 wedstrijden werden glansrijk gewonnen en plek 9 is het mooie resultaat geworden.

 

 

 

De winnaar van het Jonge Leeuwen EK 2012 is Italië geworden. Dt team won in de finale van Rusland.

 Het Jonge Leeuwen EK heeft een eigen TV progamma op Disney XD, er zijn van deze dag dan ook TV opnames gemaakt.

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top