logo Olde Veste
Deel 14 In The Picture: Jan Bult

Deel 14 In The Picture: Jan Bult

Nieuwsbericht

Hij is bezig aan zijn laatste seizoen bij d’Olde Veste. Als teammanager weliswaar, want hij blijft actief als supporter voor de club. Deze bijzonder hartelijke man weet wat hij wil en laat niet over zich heen lopen. Hij geniet van de kleinste dingen, maar het meest van vissen en vakanties met zijn vrouw en hun caravan. Deze keer In The Picture: Jan Bult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Na vijf jaar is het mooi geweest, ik ga meer rust zoeken. Ik wil vaker met de caravan op stap en bovendien ga ik meer werk in de kerk doen. Het is jammer, maar er is meer..”

 

Naam: Jan Bult
Leeftijd: 52 jaar
Geboren in: Buitenpost
Woont in: Steenwijk
Opleiding: “Ik heb de MAVO gedaan, daarna de Koninklijke Militaire School en vervolgens het Oclo (Opleidingscentrum lichamelijke opvoedig). Deze was gevestigd in Ossendrecht vlak bij Antwerpen. Tegenwoordig noemt men het de sportschool die gevestigd is in Amersfoort.”
Werk: “Sinds 1978 werk ik bij het leger, waar ik 6 jaar lang  bij de Genie zat. Ik ben opgeleid om bruggen te bouwen en om met  explosieven te werken. Maar na zes jaar heb ik me in 1984 laten omscholen tot sportinstructeur.”
D’Olde Veste’54 sinds: “Vanaf dat mijn beide zoons bij de F’jes zaten. Ik heb daar jarenlang gefloten. Maar sinds vijf jaar ben ik de leider/manager van het eerste.”
Positie: Teammanager
Mooiste voetbalclub: “d’Olde Veste is wel een leuk clubje, SC Heerenveen ook. Maar ik heb niet specifiek een mooiste voetbalclub.”
Beste film: Rocky
Beste muziek: Opwekking
Beste boek: De Bijbel
Favoriete vakantiebestemming: “Frankrijk, Griekenland.  Daarnaast biedt Nederland fantastische mooie vakantieplekjes bij de boer. En natuurlijk aan het water.”

Kan je jezelf omschrijven?
“Ik ben een man met veel discipline en ik sta open voor leuke en goede gesprekken. Ik houd van sfeer en eerlijkheid in de groep en ben recht door zee, zeg waar het op staat. Ik vind het ook fijn om te horen dat de zaken binnen het team goed geregeld zijn, zoals het trainingskamp naar Marbella. De jongens laten merken dat ze dat erg waarderen, wat mij goed doet.”

Waarvan word jij het gelukkigst?
“Ik ben het gelukkigst als ik op een eenvoudige vakantie ben. Samen met mijn vrouw Carin op een boerencamping kamperen, dat vind ik heerlijk. En vissen natuurlijk, dat is erg rustgevend om te doen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan je wat over je gezin vertellen?
“In 1981 ben ik getrouwd met Carin en samen hebben we twee zoons, Hilbert en Wouter. We zijn een sportieve familie, allemaal sporten we veel. Mijn broers, zoons en ik lopen ook wel eens halve marathons.”

Welke normen en waarden vind je belangrijk om na te leven?
“Ik vind het erg belangrijk om oprecht tegenover elkaar te zijn en om goed met elkaar om te gaan. Ik moet niet bedonderd worden, dan zul je bij mij echt respect terug moeten winnen. Respect moet je sowieso verdienen, het heeft te maken met eerlijkheid en betrouwbaarheid. Als je dat bent, dan respecteert een ander jouw makkelijker.”

Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Mijn geloof is het belangrijkste in mijn leven, het christendom. Daar kan ik mijn ei in kwijt, ik voel me erin thuis. Het is belangrijk dat iedereen kan en mag geloven wat hij wil. Zondag 6 mei heb ik het ambt van diaken in de baptistenkerk aanvaard. Daar heb ik nu mijn tijd voor nodig. Naast dit werk sporten we 1 keer per maand met de jeugd van de kerk. Ze kunnen vrienden en bekenden mee nemen. Dit noemen we laagdrempelige evangelisatie, iets wat ik erg mooi en belangrijk vind.”

Wat zou je nog graag willen bereiken in je leven?
“Ik zou op den duur  een lieve opa willen worden! Daarnaast zou ik graag hulp willen verlenen aan mensen die het echt nodig hebben.”

Je gaat na dit seizoen weg bij d’Olde Veste. Hoe kijk je terug op de periode dat je hier werkzaam was?
“Ik heb een prachtige tijd gehad bij deze club, heb veel mooie mensen leren kennen. Ook had ik de eer om met goede trainers samen te werken: Leo Blom, Jan Derk Brandsma, Arno Hoekstra en Peter Pot. Het is jammer om hier weg te gaan, maar ik wil meer rust pakken en andere dingen gaan doen in het leven. Er is meer.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Mijn mooiste voetbalperiode was het jaar waarin mijn beide zoons Hilbert en Wouter uitkwamen in de C1. Het was toen ideaal dat je geen keuze hoefde te maken naar welk team je moest gaan kijken. Daarnaast heb ik het zeer leuk gevonden toen Wouter op jonge leeftijd mocht uitkomen voor het eerste. ”

Jan passt de bal door naar Jakko Veenstra.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top