logo Olde Veste
Deel 15 In The Picture: Jakko Veenstra

Deel 15 In The Picture: Jakko Veenstra

Nieuwsbericht

Deze kleine voorhoedespeler van het eerste selectieteam vertrekt aan het eind van het seizoen naar FC Wolvega. Zijn opleiding is zijn prioriteit, daar doet hij alles voor. Hij vindt het belangrijk dat mensen kunnen zeggen wat ze op hun hart hebben, hij kan altijd thuis terecht. Graag stelt hij zichzelf voor aan jullie. Maak kennis met de sympathieke Jakko Veenstra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


“Bij d’Olde Veste heb ik een ontzettend mooie tijd gehad, het is een fantastische vereniging. Bovendien zijn we als eerste selectieteam een mooie groep.”

 

Naam: Jakko Veenstra
Leeftijd: 22 jaar
Geboren in: Zandhuizen
Woont in: “Ik woon op kamers in Zwolle, maar ben ook nog vaak in Zandhuizen.”
Opleiding: “Psychomotorische therapie & Bewegingsagogie. Daarmee leer je mensen te behandelen die psychosociale problemen hebben. Hierbij kan je denken aan verslaving, misbruik, gedragsproblemen en allerlei soorten handicaps.”
Werk: “Tsja, eigenlijk ben ik daar te lui voor, haha. Ik sta wel ingeschreven bij een uitzendbureau en heb daar net mijn eerste werk voor gedaan.”
D’Olde Veste’54 sinds: “De zomer van 2007. Ik speelde bij FC Wolvega, waar Arno Hoekstra trainer was. Het staat me bij dat hij Folkwin Holtrop getipt heeft over mij en zodoende ben ik bij d’Olde Veste gekomen.”
Positie: Aanvaller
Mooiste voetbalclub: “SC Heerenveen is wel echt mijn cluppie in de Eredivisie, heb een seizoenskaart. Samen met mijn vader en buren ga ik vaak naar de thuiswedstrijden van die club. Maar Liverpool en Borussia Dortmund zijn tevens fantastische clubs. Echt een kippenvelmoment wanneer je op Anfield Road bent en het ‘You Never Walk Alone’ wordt gezongen, fantastisch!”
Beste film: The Hangover I en The Gladiator
Beste boek: “Op dit moment ligt ‘Ik, Zlatan’ naast m’n bed, maar ik ga er nog niet aan beginnen. Ik moet namelijk hard leren voor de aankomende tentamens. Als ik eenmaal begin in een boek, dan lees ik in een stuk door.”
Favoriete vakantiebestemming: “Pff, dan kies ik waar ik de mooiste vakanties heb gehad. Dat was in Bulgarije met vrienden en op Lanzarote met mijn ouders en broers.”


Kan je jezelf omschrijven?
“Mensen denken vaak van mij dat ik een erg stille en rustige jongen ben. Ergens klopt dat, maar in een vertrouwde omgeving hang ik graag de clown uit. Ik ben goed te vertrouwen en op schoolgebied erg ambitieus. Hoe ik als voetballer ben? Oei, dat is een lastige.. Ik denk dat ik kwaliteit, werklust en snelheid heb, maar het doelgemiddelde moet omhoog. De makkelijkste pogingen mis ik, terwijl de moeilijkste kansen er wel ingaan. En ik moet rustiger worden in het veld, meer het overzicht bewaren.”

Kan je wat over je gezin vertellen?
“Mijn ouders hebben drie zoons gekregen, ik ben de jongste. Ik ben opgegroeid op een boerderij, heb een goede jeugd gehad. Er was altijd iemand thuis, ik had steeds iemand om tegen te praten. We hebben een warm gezin, het is daarom altijd een lekker gevoel om weer thuis te zijn. Met mijn oudste broer heb ik een andere band dan met mijn middelste broer. De oudste is meer een maatje dan een broer, met hem ben ik naar Liverpool en Dortmund geweest. Met allebei heb ik een goede band, maar op een andere manier.”

Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Weet je, ik was heel doelgericht aan het leven en maakte me erg druk over de dingen die zouden komen. Nu plan ik niets meer, alles komt zoals het komt. Ik zou wel willen reizen, veel willen zien en dergelijke. Maar het heeft geen zin om alles vooruit te plannen. Mijn doel op dit moment is mijn opleiding.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Wat is het belangrijkste in jouw leven?
“Dat ieder mens thuis altijd welkom is, dat moet een warme omgeving zijn. Ik vind het belangrijk dat mensen eerlijk kunnen zijn en mogen zeggen wat op hun hart ligt. Ook vind ik het van groot belang dat ik er voor anderen ben en anderen voor mij. Ik praat bijvoorbeeld veel met mijn moeder en vrienden, bij hen kan ik mijn hart luchten en andersom. Dat is voor ieder mens belangrijk.”

Waarvan word jij het gelukkigst?
“Ik ben nu gelukkig, heb niets te klagen. Mijn vrienden en opleiding zijn belangrijk voor me en daar word ik ook gelukkig van. Eigenlijk gaat alles voor de wind, maar daar word ik niet bang van. Als het goed gaat, dan gaat het goed. Gaat het fout, dan gaat het fout. Het lost zich uiteindelijk vanzelf allemaal op.”

Je bent een van de vele spelers die na dit seizoen vertrekt bij de club. Natuurlijk zijn we benieuwd waar je heen gaat en waarom je ons gaat verlaten. Vertel!
“Ik ga inderdaad weg na dit seizoen. FC Wolvega, waar ik in de jeugd al heb gespeeld, wordt mijn nieuwe club. Bij d’Olde Veste heb ik een ontzettend mooie tijd gehad, het is een fantastische vereniging. Bovendien zijn we als eerste selectieteam een mooie groep met z’n allen. Maar ik ga aankomend jaar drie avonden in de week stage lopen in verband met mijn opleiding, op de momenten dat het eerste elftal traint. Voor mij is de stage belangrijker dan voetbal en ik vind dat ik het niet kan maken om me half in te zetten voor een ambitieuze club als d’Olde Veste.”

Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“De eerste weken dat ik hier op de club kwam, vingen de jongens van de A1 mij goed op. De sfeer was gelijk goed in het team, we hadden echt een leuke groep. Het was ook fantastisch dat ik als speler van de A1 voor het eerst mee mocht met het eerste, als jong broekie uit de A’s is dat een hele ervaring. Het mooie was dat de hoofdmacht toen kampioen werd, dan maak je dat ook nog mee!”

Jakko passt de bal door aan Wilko Vroege.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top