logo Olde Veste
Deel 16 In The Picture: Wilko Vroege

Deel 16 In The Picture: Wilko Vroege

Nieuwsbericht

Deze 21-jarige aanvaller gooit veel passie en strijd in het voetbal, wat volgens hem niet altijd eerlijk spel oplevert. Hij doet heel veel voor zijn gehandicapte broertje en wordt het gelukkigst als hij dat ook is. Aankomend seizoen speelt de aanvaller weer bij Steenwijkerwold, na een jaartje bij d’Olde Veste gespeeld te hebben. Maak kennis met Wilko Vroege.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

“Het is belangrijk om elkaar feedback te geven, wees gewoon open en eerlijk naar elkaar toe. Zo creëer je scherpte in het team en kunnen er echte leiders ontstaan.”

 

Naam: Wilko Vroege
Leeftijd: 21 jaar
Geboren in: “In het ziekenhuis in Meppel, maar we woonden op dat moment in Tuk.”
Woont in: Steenwijk
Opleiding: Sport en Bewegen aan het Windesheim in Zwolle
Werk: “Ik begeleid mijn gehandicapte broertje, het geld komt dan van de PGB. We gaan bijvoorbeeld samen zwemmen of voetballen.”
D’Olde Veste’54 sinds: “2011. Ik kom vanaf Steenwijkerwold, omdat ik wilde proberen om hogerop te voetballen.”
Positie: Aanvaller
Mooiste voetbalclub: PSV
Beste film: The Green Mile
Beste boek: De biografie van Valentino Rossi
Beste muziek: “Van de top-40 tot en met de top-2000, ik luister alles.”
Favoriete vakantiebestemming: “Spanje, de cultuur en het eten trekt me heel erg. Ook de gemoedelijkheid die daar heerst, bevalt me wel.”


Kan je jezelf omschrijven?
“Ik ben echt een gezelligheidsmens, houd van een mooi sfeertje en om te ouwehoeren met vrienden. Vroeger had ik moeite met kritiek en gaf ik een grote bek, dat heb ik afgeleerd en nu gebruik ik het om mezelf te ontwikkelen. Hierdoor ben ik vrij open over mezelf geworden. Op het gebied van werk en opleiding ben ik erg ambitieus. Als voetballer ben ik dat iets minder, maar ik lever wel veel strijd en passie. Ik ga tot het gaatje, wat niet altijd fair play oplevert. Voetbal is een uitlaatklep voor mij, ik wil me daarin blijven doorontwikkelen.”

Waarvan word jij het gelukkigst?
“Ik ben het gelukkigst als het goed gaat met mijn vrienden en familie, in het bijzonder met mijn broertje Arjen. Ik kan er echt van genieten als hij lol en plezier heeft. Vroeger heb ik het wel lastig gehad met zijn situatie, maar ik heb ermee leren leven.”

Kan je wat over je gezin vertellen?
“Ik woon nog thuis bij mijn ouders, samen met Arjen. Hij is twee jaar jonger dan ik, werkt in Meppel en heeft het Syndroom van Down. Mijn ouders zijn de eigenaars van Verkeersschool Attent. Of ik het bedrijf wil overnemen? Tsja, ik moet nog een keuze maken. De rijschool bestaat al meer dan 25 jaar en het is opgericht door mijn ouders, ik voel me daardoor wel een beetje verplicht en verantwoordelijk. Ik moet er nog goed over nadenken..”

Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Wees gelukkig, heb plezier in de dingen die je doet! Ik vind het belangrijk dat je de dingen kan doen, die je wil doen. Want daardoor kan je genieten in en van het leven. Doe dit vooral samen met vrienden en familie, wees eerlijk en sta voor elkaar klaar.”

Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Huisje, boompje, beestje natuurlijk, maar ik zie wel hoe het loopt. Ik ben van mening dat als je een doel voor ogen hebt, je deze ook kan halen. Als je er zelf maar vertrouwen in hebt.”

Na een jaar bij d’Olde Veste gespeeld te hebben, ga je weer terug naar Steenwijkerwold. Wat is de reden van je vertrek?
“Als het goed is sluit ik dit jaar mijn studie af en ga ik opzoek naar een baan. Ik moet waarschijnlijk vaak ’s avonds en/of zaterdag werken, wat moeilijk te combineren is met voetballen bij Olde Veste. Want ik ben van mening dat als je bij deze club speelt, je er voor de volle 100% voor moet gaan. De tijd die ik hier heb gehad, was wel echt geweldig. De gezelligheid en de mooie sfeer zal ik missen, mijn ambities zijn echter niet hetzelfde als de doelstelling van de club: hoofdklasse spelen. Voor mij staat plezier in het spelletje centraal. Aan de ene kant baal ik, maar ik ben blij dat ik weer in een vertrouwd nest terecht kom. Bij Steenwijkerwold ken ik het al, het afgelopen jaar stond ik gewoon nog elke zondag langs de lijn. Ik hoop met die club wat te bereiken. Ik zal vast wel op een zaterdag langskomen (in de kantine) bij Olde Veste!

Trouwens, de kracht van deze club is dat iedereen elkaar kent, supporters, vrijwilligers, spelers en club zijn één. Maar er komen steeds meer jongens van buitenaf, een club als Olde Veste mag hierdoor haar eigen identiteit niet verliezen. Ambitie uitspreken is zeker niet verkeerd en ik hoop dat de jeugd geduldig is en op een gegeven moment naar het eerste team gaat. Ze moeten niet te snel vertrekken bij de club, maar geduld hebben.”

Wat is jouw mooiste d’Olde Veste moment?
“Ik heb niet een speciaal moment; het hele jaar is mooi geweest. Ik heb zoveel geleerd, dat het eigenlijk zonde is om dat nu op te geven. Dat is me ook wel gezegd, haha. De groep die we hadden, was ook fantastisch. Iedereen wordt opgenomen, dat zag je in Marbella heel goed. Daar heb ik echt een hecht team gezien.”

Wilko passt de bal door naar Paul Hilbink.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top