logo Olde Veste
A1 wint bekerfinale!

A1 wint bekerfinale!

Nieuwsbericht

 


EMMELOORD/STEENWIJK – Het eerste team van de A-junioren van d’Olde Veste’54 heeft afgelopen zaterdag de beker gewonnen. In de finale versloegen de jongens van trainer Jasper Bouma Achilles 1894 met 2-0. Na een turbulent seizoen is Bouma opgelucht. “Ik ben blij dat we het seizoen zo afsluiten,” aldus de trainer.

Door Maud Belder

Gebrand
Na afgelopen week te zijn gedegradeerd, was de A1 er extra op gebrand om de bekerfinale te winnen. Aan het begin van de wedstrijd was dat niet te zien, het was teveel ‘slappe hap’, zoals Bouma verwoordde. Tegenstander Achilles uit Assen begon scherp en kreeg direct twee mogelijkheden. Toch was het d’Olde Veste dat de grootste kansen kreeg. Brian van der Zweerde gaf na een goede actie een prachtige voorzet, waaruit Swen Kruisweg kon scoren. De middenvelder legde de bal echter net naast het doel. Even later scoorde Van der Zweerde bijna uit een vrije trap, maar de paal bracht redding voor Achilles. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het duidelijk dat de Assenaren het niet konden uitspelen.

Voorsprong
Verdiend kwamen de jongens van Bouma op een 1-0 voorsprong. Goede balverovering op eigen helft leidde tot een uitstekende pass van Jordy Blijham, waarna Matthijs Wijnen de goal maakte. Swen Kruisweg, Henk Hornstra, Bas Flobbe, Jordi Kouwenhoven en Brian van der Zweerde kregen grote kansen om de 2-0 te maken, maar die benutten ze niet.

Beslissing
In het tweede bedrijf kreeg Achilles iets meer de ruimte om te voetballen, maar het wist nooit echt een kans te creëren. De jongens van d’Olde Veste zaten er helemaal doorheen, waardoor er drie nodige wissels plaats moesten vinden. Van der Zweerde, Kruisweg en Rienk Haanstra moesten met kramp het veld verlaten. Toch wist het team de voorsprong uit te bouwen, al mag het van geluk spreken. De scheidsrechter dacht een handsbal te vernemen van een Assense verdediger en gaf d’Olde Veste een penalty. De bal kwam echter niet op de hand van de speler, maar op zijn hoofd. Merkwaardig, maar Bas Flobbe wist namens d’Olde Veste deze buitenkans te benutten: 2-0! Niet lang daarna kwam het eindsignaal en renden alle jongens op keeper Gerwin Spithoff af en kon het feest beginnen..

‘Blij om seizoen zo af te sluiten’
Na degradatie en de vele strubbelingen binnen het team, is dit een mooie opsteker voor de jongens die het hele seizoen wel hun best hebben gedaan voor de ploeg. “Het is een lastige groep. Of nee, eigenlijk is het nooit een groep geweest. Het is verdiend voor de spelers die zich wél het hele seizoen 100% hebben ingezet voor het team, inclusief de B-junioren. En natuurlijk voor Rianne en Rudy, ook zij verdienen een groot compliment,” aldus een blijde trainer Bouma. “Ik ben blij dat we het seizoen zo kunnen afsluiten.”

 Foto’s van de wedstrijd en huldiging van Ben Flobbe staan in het fotoalbum.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top