logo Olde Veste
D3: een fair én een greenteam

D3: een fair én een greenteam

Nieuwsbericht

Het D3-team was voor de tweede keer dit jaar een ‘greenteam’. Woensdagmiddag 13 juni gingen de jongens, begeleiders en ouders met plastic zakken en grijpers op pad om zwerfafval langs de gehele Parallelweg en in het parkje Slingerbos op te ruimen.

 Deze actie valt onder de Maatschappelijk Verantwoorde Activiteiten. De jongens wilden namelijk dolgraag deelnemen aan het Euro Sportring in het Belgische Oostende, maar dat kost een paar centen. Met elkaar hadden afgesproken om daar zelf iets voor te doen. Zo was er een flesseninzamelingsactie, werden klusjes gedaan en bedrijven voor sponsoring bezocht.

Vanuit de bestuursgroep MVA kwam het idee om iets voor de gemeente te doen. ‘Want de gemeente doet veel voor de club, wat kan de club nu teruggeven? Zo kwam het idee om het zwerfafval bij het sportcomplex op te ruimen’, licht Annet Wiersema van de bestuursgroep toe. De gemeente omarmde dit initiatief, want in diverse wijken en buurten zijn greenteams actief. Het D3-team kreeg een bijdragen van de bestuursgroep MVA.

Zodoende konden de jongens met Hemelvaart naar hun gewenste toernooi. Qua niveau kwamen ze tekort. Leider Herman Greveling: ‘Ze moesten tegen D1-teams aantreden, die in veel hogere klassen spelen. We verloren alles.’

Maar de jongens kwamen toch met een mooie trofee terug naar Steenwijk. ‘Toen ik de indeling zag, zei ik meteen tegen de jongens: we gaan voor de Fair Play Cup en het is gelukt.’

Het D3-team heeft twee keer afval opgeruimd. Wellicht is dit een goed voorbeeld voor andere teams, zodat er regelmatig wordt opgeschoond.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top