logo Olde Veste
‘Als ik ergens voor ga, kan ik veel opzij zetten’

‘Als ik ergens voor ga, kan ik veel opzij zetten’

Nieuwsbericht

Na een ‘zomerstop’ gaat Maud Belder weer verder met het interviewen van spelers uit het eerste elftal. Dit keer in een iets andere opzet. Allereerst zullen de spelers die nieuw bij het eerste elftal zijn, geïnterviewd worden. Paul Hilbink, vorig seizoen de laatst geïnterviewde speler, wees Stefan Koppers aan als volgende.

Stefan is geboren en getogen in Giethoorn, maar woont sinds een half jaar op zichzelf in Zwolle. Hij studeert Bedrijfseconomie op het Windesheim, waar hij gaat beginnen aan zijn laatste jaar. In de zomer werkt hij bij Botenverhuur Koppers in Giethoorn, in Zwolle is hij werkzaam bij TNT als postsorteerder. Hij luistert graag naar housemuziek, vindt Blood Diamond een mooie film (“ik kijk niet heel veel films eigenlijk”), heeft genoten van het boek ‘Gijp’ en gaat het liefst op vakantie naar Curaçao, waar hij voor zijn studie een half jaar verbleef.

Overgang MSC – d’Olde Veste’54
De 21-jarige Stefan Koppers kwam in de zomer over van Hoofdklasser MSC naar het eerste van d’Olde Veste’54. Het is niet zijn eerste periode bij de club; in de jeugd speelde de middenvelder al eens voor de blauwgelen. Waarom koos Stefan eigenlijk voor onze vereniging? “D’Olde Veste benaderde mij in februari van dit jaar. Ik moest er wel even over nadenken, maar mede door mijn verleden en kennissen bij d’Olde Veste en de ambities van de club heb ik voor deze vereniging gekozen,” vertelt hij. “Het jaar daarvoor miste ik de tweede seizoenshelft bij MSC, omdat ik in die periode op Curaçao was voor mijn studie. Toen ik terugkwam, was ik niet helemaal fit en mede daardoor draaide ik een minder seizoen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talentvol
Stefan kan niet alleen op het middenveld uit de voeten, hij is ook inzetbaar in de verdediging. Op mijn vraag hoe hij zichzelf zou omschrijven als voetballer, zucht hij: “Dat is een lastige. Ik ben nooit echt zenuwachtig, maar wel gespannen. Noem het maar gezonde spanning. Verder denk ik dat ik een goede traptechniek en goed uithoudingsvermogen heb en goed positiespel kan spelen.” Onder andere deze kwaliteiten brachten hem zes jaar geleden bij FC Zwolle. “Ik heb daar tot en met de A1 gespeeld, daarna ging je naar het eerste, tenzij je niet goed genoeg was. Voor mij was het wel duidelijk dat ik na vier seizoenen daar weg moest,” zegt Stefan. “Maar dat vond ik niet erg hoor, ik was tevreden. En aan MSC had ik een mooie club.” Als ik vraag wat voetbal hem heeft gebracht, zegt hij: “Veel, ik heb daar mijn beste vrienden aan over gehouden. En ik kan trouwens helemaal niet zonder voetbal. Alhoewel, er zijn altijd weer andere dingen in het leven die je bezighouden.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gedreven, vrolijk en sociaal
“Ik ben eigenlijk altijd wel vrolijk, er zijn weinig dingen die ik niet leuk vind. Daarom ben ik ook positief ingesteld. Ik werk bij Botenverhuur Koppers in Giethoorn, het bedrijf van mijn oom, en ik kan elke keer genieten als ik op het water ben,” vertelt de 21-jarige. “Ik ben ook erg gedreven, maar dan met name in de dingen die ik leuk vind, zoals mijn opleiding en voetbal. Als ik ergens echt voor ga, kan ik veel opzij zetten.” Tijdens het interview heeft Stefan het vaak over zijn vrienden. “Voor hen heb ik heel veel over, zij zijn misschien wel het belangrijkste in mijn leven,” zegt hij. “Ik ben het gelukkigst als ik mijn echte vrienden om me heen heb. Toen ik op Curaçao zat, kwamen drie van mijn vrienden mij zelfs opzoeken. Dat betekende veel voor me.”

“Wat zouden we van je weten als we je echt zouden kennen?” “Als je me echt zou kennen, hm.. Dan zou je weten dat ik graag veel mensen om me heen heb. Ik weet niet of ik een hekel heb aan alleen zijn, want dat ben ik niet zo vaak. Soms pak ik wel een momentje voor mezelf, maar het liefst niet te lang,” lacht Stefan. Dat is terug te zien in zijn gezinssituatie, die volgens hem altijd ‘leuk en gezellig’ is. “Samen met mijn ouders, broer en zusje heb ik het prima, er gebeurt altijd wel wat.”

Verwachtingen
De competitie  begint bijna en ik ben benieuwd wat Stefan verwacht van zijn eerste seizoen bij de hoofdmacht van d’Olde Veste. “Ik denk dat we met onze kwaliteiten een prima team hebben voor de Eerste Klasse. Daarom verwacht ik dat we bovenin meedraaien,” beweert hij. “Verder hoop ik dat ik veel speel en goed presteer.” Met d’Olde Veste hoopt Stefan mooie momenten te beleven. Tot nu toe maakte hij die mee bij FC Zwolle. “Ik zat in de B1 en we hadden een superseizoen. We werden op 1 punt na geen kampioen, maar boekten wel een aantal mooie overwinningen. De mooiste was dat we thuis met 5-0 wonnen van de B2 van Ajax. Dat jaar kwamen we ook tot de kwartfinale van de KNVB-beker, maar Feyenoord B1 schakelde ons toen uit. Al met al mijn mooiste seizoen ooit,” vertelt de middenvelder. Laten we hopen, voor Stefan én voor ons, dat dit seizoen nog mooier wordt..

Stefan passt de bal door aan Menno van Dam.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top