logo Olde Veste
Hoofdmacht d’Olde Veste wint in Assen

Hoofdmacht d’Olde Veste wint in Assen

Nieuwsbericht

ASSEN/STEENWIJK – In het regenachtige Assen haalde d’Olde Veste 1 afgelopen dinsdagavond drie punten binnen tegen LTC. De Steenwijkers hadden grotendeels de overhand in de wedstrijd en wisten na anderhalf uur spelen een mooie stand op het scorebord neer te zetten: 1-4.

Maud Belder

‘Schrok ervan’
Met nauwelijks vijf minuten gespeeld, was de eerste goal voor de blauwgelen in de maak. En hoe! Brian van der Zweerde legde de bal op het hoofd van Jan van Benthem, maar keeper Jelle Van de Veen wist het projectiel weg te stompen, waarna het terecht kwam voor de voeten van Edwin Maters. De middenvelder twijfelde niet, liep een paar passen met de bal en met een prachtige lob vanaf 30 meter legde hij hem in het doel van LTC. “Ja, die zat er lekker in. Ik schrok er zelfs een beetje van,” lachte Maters na afloop. Niet lang daarna was het weer raak. Menno van Dam wist Bas Flobbe te bereiken, die de bal afgaf op Van der Zweerde. Met een perfecte voorzet bereikte hij Van Benthem die de bal idem dito inkopte: 0-2. Het team speelde goed, was scherp en fel. Toch leed het een aantal keer gevaarlijk balverlies, maar LTC wist daar niet van te profiteren.

Blessure Bult
Direct na rust kreeg d’Olde Veste een domper te verwerken. Richard Strijker redde een inzet van LTC, maar kwam daarbij neer op rechtsback Wouter Bult. “Richard viel op mijn onderbeen, terwijl ik gewoon stond,” vertelde Bult. “Het doet pijn, maar ik weet niet wat de diagnose is. We zullen zien.”

Afmaken
Naarmate de tweede helft vorderde, lieten de blauwgelen de teugels ietwat vieren. De eerste grote kans voor LTC kwam na 55 minuten toen het, onterecht, een strafschop mocht nemen. Maar zelfs deze grote kans kreeg de competitiegenoot van d’Olde Veste er niet in. Aan de andere kant kwam de goal wel. Nadat Van der Zweerde eerder al op de paal schoot, bracht invaller Leon Kerstma de gasten op een verdiende 0-3 voorsprong. LTC wist de tweede penalty die ze kregen er wel in te krijgen, maar toen de goedspelende Van der Zweerde de 1-4 maakte, was de wedstrijd gespeeld.

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Erwin van Luik ©, Rein Werumeus Buning, Wouter Bult (49. Yannick Kattenberg)
Middenveld: Friso Bakker, Edwin Maters (60. Rob Stam), Menno van Dam
Aanval: Jan van Benthem (46. Leon Kerstma), Bas Flobbe, Brian van der Zweerde

Kaarten
75e minuut: Erwin van Luik (geel)

Foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Jacob Westra

Volgende wedstrijd
De eerstvolgende bekerwedstrijd is aankomende zaterdag tegen hoofdklasser HZVV. De aftrap is om 15:00 uur in Hoogeveen.

 

Overige bekerwedstrijden op deze avond

 
 • Olde Veste 2  –  Defstrahuizen 1
  uitslag 3-1
 • Olde Veste A1 – Wolvega A1
  uitslag 9-0
 • Olde Veste B1 – Heerenveen B1
  uitslag 1-1
 • Olyphia A1 – Olde Veste A2
  uitslag  0-1
Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top